15 februari, 2013

Innan Stockholm,,,

Länge sen sist? Jobbet har tagit sitt. Här kommer dock en mindre loppis-genomgång. Veckan som har varit. Egentligen borde jag inte försöka mig på ett inlägg. Jag ska ju åka tidigt iväg i morgon bitti på Antikmässan men jag hoppas innerligt att det blir en eller två timmars sömn på tåget. Stockholms-helgen hägrar,,,på lördagen ska vi gå och se "La Cage aux Folles" på Oscarsteatern.

Hoppas bara att jag kan bita ihop mot eventuell trötthet efter en koffein-kick och njuta av trevligt sällskap när retrobloggarna träffas under dagen. Det ska bli kul. Kanske rent av ganska givande,,, :) Har dock ingen större förhoppning vad montrarna kan erbjuda och då tänker jag i inköp men idel ögongodis lär jag nog se, garanterat.

Äh, nu skippar vi tugget utan tar oss raskt in på det lilla som jag har fyndat mig till sen sist. Trots en lördags-sväng till några återvinnings-affärer i  Faluns omgivning så var det inte mycket som jag reagerade på. Det som jag fann på Myrorna kan jag emellertid ta nu. Nämligen några små tallrikar som jag inte vet om jag ska hänga upp än.

Det finns ju möjlighet för sådant, på baksidan. Små tunna, vita fat från Arabia. En lämnade jag kvar för det var en onödig nagg på den. En stund senare träffade jag på Benny från "Porslinsbloggen" i lokalen och som vanligt gissade han rätt på var dessa hör hemma. Nämligen ur den breda produktionen: "Emilia" (1949-1964) av Raija Uosikkinen.


Små, nätta tryck på faten men bra mycket detaljerade med rätta tidsandan. 25 kr/st blev det.
En liten titt närmare på vårens torghandel. Ser ni den lilla signeringen RU?
Filten var mycket fräsch och piggade upp med sin blotta närvaro - en glad 50-lapp betalades.
En nyans av 70-talet: småblommig plåtbricka och ett servettställ, i orange. En Selma tillsammans.
Okänd grön sejdel med puntel-märke och en mindre voffsing bredvid sig. Kanske en Upsala Ekeby:are som mycket annat i djurväg. En Selma till!
En repris: hittade ett "Jobs handtryck" av Gocken Jobs, för en,,Selma! Ursäkta att jag inte ha strukit men jag vill att den ska ,skyndsamt, hamna bland jultextilierna,,,tills nästa jul. Kanske då?   ;)
Ja, det var allt! Ovanligt lite för att vara mej,,,

Men ett litet klipp i dessa meloditävlings-tider, kan väl avrunda detta inlägg: 1968 vann Siw en tysk schlagertävling "Der Deutsche Schlagerwettbewerb"(som jag köpte som dvd på en av resorna till Berlin - kultvarning!) med låten "Harlekin". Man kan ju glatt konstatera att Siwan är inte bara en färgstark person utan ,,, ja, vad har hon på sig?

18 kommentarer:

 1. Ååh, jag blir sjuk då jag tittar på dina fynd =). Arabia-tallrikarna för 25kr/st????? Det är ju nästan olagligt. Men Grattis, du har gjort ett kap!

  SvaraRadera
  Svar
  1. *ler* Men du, jag skrev ju inte storleken - bara att de var små: hela 9 centimeter! Men det kanske du visste för jag har googglat fram att det var nog ett bra stycke-pris. Ännu mer i Finland. Man får numér räkna fynden på handen som man hittar på Myrorna,,, ;)
   Kul att du tittade in!

   Radera
 2. Vill ha Siwans overall!!!!!!!!! Så läcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes,jag tycker den är jättekaxig!
   Man är ju inte van direkt att se henne i något så färgsprakande. Som en kroppsstrumpa. Men sen gillade jag väl inte låten direkt,,, *ler* Ovesäntligt i det här sammanhanget dock.
   Rosita, hon har kanske kvar den ;)

   Radera
 3. Tallrikarna skulle passa mycket bra hemma hos mig! blink, blink :)
  Det var trevligt på träffen igår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, en intresserad!;)
   Tyvärr,,, så behåller jagt dom ett tag för att se var dom passar in. Ska försöka ha dig i åtanke, annars!
   Ja, visst Gunilla var det trevligt fast att jag kände att jag hade andan i halsen när jag kom, yr av alla syn intryck och nervös inför alla nya ansikten. Men sen kunde jag andas ut.
   Att få träffa dig och dom andra var ju jättekul!

   Radera
 4. Jag blev lite förvånad när inlägget inte var längre. :)
  Men oavsett så har du som vanligt gjort riktigt med bra fynd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt dilemma.
   Skriva kort går visst inte ihop med någon som pratar mycket! Tänk om man kunde hålla sig till en eller två bilder och 6 rader och va lite som de flesta ;) Fast då skulle jag ju inte va RETROknoppen,,,eller hur?
   Och hittils har det ju varit betydligt mera loppis-inköp på tapeten än att berätta hur man har det, ge lite inspiration och se omvärlden. Men jag kommer väl dit,,snart!
   Fynd är så personligt, trevligt att jag får dela omdömmet med dig :)

   Radera
 5. Tittade på filmklippet med Sivan men känner inte igen vad hon har på sig....skoj att vi sprang på varandra idag och att ni ville hänga med på en fika! Hoppas hemresan gick bra och alla prylar kom med hem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, herregud det är väl omöjligt men det ser ju inte så traditionellt svenskt ut, måste jag få säga! *ler*
   Vi har ju så mycket att prata om! Gemensamma bekanta å så vidare! Får väl se när vi kan komma sig för en fika nästa gång eller stötas ihop på loppis! Jag är inte så ofta till Stockholm men vem vet hur det blir med vissa fynd-rundor, eller? Hemresan gick bra - det blev bara rätt så sent. Packning var ju inget att oroa sig för,,,jag hade ju inte fyndat något otympligt ;) Så lite har jag nog aldig kommit hem med, faktiskt,,,!
   Kul att träffas, Gila!

   Radera
 6. Fantastisk blogg och härliga inlägg! Gocken Jobs för en selma, inte illa alls :D Det trycket skulle ju passa på väggen till mitt kontor hehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh,tackar tackar! Alltid roligt att få höra - det gör bla. att man får inspiration att orka fortsätta! Jag är dock inte den som skiver så ofta inlägg men har upptäckt att det är lika bra detr så att fler hinner med att läsa det senaste. Summa sumarum är det ju övervägande mycket loppis å ev. fynd,,,

   Helt omöjligt är det nog inte att du hittar just denna - ja, den här var ju min andra. En variant på traditionell julbonad. Fast den funkar kanske som året-runt-bonad? På kontor? Allt är möjligt! :)
   Kul att du uppskattade!

   Radera
 7. Ja,grattis till dina fynd! Trevligt att träffa dig på mässan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar!
   Detsamma! Håller inte reda på mässor, vet inte när det blir nästa tillfälle faktiskt. Det här var nog den andra stora mässan som jag har varit på men däremot ska jag sikta in på Antikvärldens dag: den är ju betydligt mera lättöverskådlig (och jag känner mer för att fynda då ;)) - och då brukar det ju bli blogg-fika igen. Synd att man inte hann talas vid mera. Men vi har ju varann på nätet :)

   Radera
 8. Tallrikarna var jättefina men kul fynd i övrigt också.
  Ovanligt få bara för att vara du :-)
  Gillade Siwans overall, vilket häftigt tyg! Annat än vad om är vanligast i Melodifestivalen idag: svart svart svart.
  Ser fram emot att läsa om din Stockholmsresa och se dina inköp därifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filtar har jag ett antal men inte i den färgställningen, den hamnade i sovrummet och brickan hamnade bland dom övriga brickorna. Hunden hamnade som på en arena till ett Ekeby-fat med andra djur, bytte ut mitt gamla servettställ,,ja, för det mesta brukar det finnas en orsak till inköp men numér ibland köper jag nog för fyndets skull och för någon annans räkning, i åtanke.Men jag uppskattar ju saker verkligen och klarar av att ha en mängd,,, ;)
   Och sen gillar jag ju färg så jag håller med dig om svart:heten 2013,,, Ja, hur vore det att åka tillbaks till den tiden då man själv hade golfrutiga byxor i grönt/lila med matchande kortärmat till och mintgrön extra axelvadderad kavaj med turkos fluga på gymnasie-fest,,,SANT!
   (fast då var nog Siwans tre gånger häftigare). Undra om vi får tillbaka ett mera färggladare mode? Som kontrast.
   Åh, du ska inte ha några förhoppningar alls! Jag tänkte på min kommande utlandsresa och just på behovet att plocka bort något och ersätta,,,ja, då föll det behovet. Så det blev ytterst få saker. Vad får du se, när jag har tid någon kväll(ska jobba långa pass framöver,,)
   Ha det!

   Radera
 9. Trevliga fynd, gillar filten speciellt. Minner om utflykter i gröngräset när man var barn. Din klädsel var nog inte så underlig på gymnasiefesten. Min man var klädd i rutiga flanellbyxor i olika färger med matchande tenniströja med den då så populära krokodilen och Permanenta hår! när vi träffades. Vet inte vad jag föll för men det kan inte ha varit det yttre.
  Det var trevligt att träffas på bloggträffen även om det var en kort stund för mig som inte kunde vara med på kvällen. Hoppas vi ses om inte förr så på Antikvärldens dag igen.

  SvaraRadera
 10. Tack!
  Ja, nu har jag fyra filtar som är i den mera mörka varianten ,denna å en Snark - nu må det väl räcka! Men jag är ju svag för bilplädes-eran och starka färger,,åh! En sak som jag minns som ett fragment är en babyblå filt med vita elefanter på,,ja, en sån hade jag som barn, i barnvagnen. Vad kul om jag skulle kunna hitta en likadan,,,45 år senare.

  jag glömde tilllägga min hockey-frilla som övergick lite i Christer Sandelin-stuk! Gjorde slingor, köpte dyraste hårprodukterna och fönade håret,,,vad tiderna förändras! Men det ytre förändras ju hela tiden,,, Jag är glad att jag har kvar det mesta håret i behåll.
  Bloggtäffar ger en känsla av gemenskap i tänket. Fast vi har olika inriktningar - ibland är det skönt att ventilera. öga mot öga :)
  Ta hand om dig - förr eller senare stöts vi ihop :)

  SvaraRadera