18 juni, 2012

Veckan som har gått.

En vecka går så fort - kan knappt förstå att vi närmar oss midsommar. Jobbet tar sin del. Hemmalivet tar sin del. Loppis-besöken tar även sin beskärda del :)
Lördagen blev ett  besök i Bäsna där "Lions" drar folk från när å fjärran, oavsett väder. Och jag var väl sisådär 5 minuter för sent ute och fick bevittna hur så mycket trevligt som hade hamnat i andras påsar. Det fick "Porslinsbloggen" också,,,

Nä, jag betackar mig trängsel och hjärtklappning. Det är så mycket skönare att bara stanna till vid en skylt till ett hus och gå in på gårds-planen. Med sällskap så blev det en sträcka ända mot Dala-Järna:s "PMU" men när vi kom väl dit så var det bara en halvtimme kvar till stängningsdax,,,

Men veckan har ju inte varit lottlös - låt oss andra gå över till bilderna (och min snart, riksbekanta spis som har det enda ljuset på kvällen som inte kräver blixt).

Kompletterade mina *vardagsglas som jag kraschar då om sänder med två andra bärnstenfärgade.
Trevliga att dricka ur och med bra grepp.
Jag har varit nyfiken på deras bakgrund och sökte nyligen på just "bärnstensfärgade", på Tradera. Det gav två träffar.
Enligt de är det Senator-glas av Timo Sarpaneva, för Iittala. Vad tror ni?
Jag och mina mönstrade *glas,,, snart ramlar väl glashyllan ned av tyngden,,hmmm.
Den här *stekpannan hade ett riktigt retro-yttre. Totalt obrukad. Med non-stick Teflon och "design Pending" på det plastade handtaget så kan det bli riktigt spännande vad första stekningen kan innebära. Den medföljande broschyren visar i alla fall gyllenstekta kycklingar. Förgiftningsfara?

Det oranga inslaget blev denna vecka en härlig 70-tals *väckarklocka, en *karaff med plastlock där kanske apelsinjuicen ska förvaras, en gratis liten *pippi som skapar en trio med de två andra som jag har och en *glasvas/ljuslykta.

*Lampan hittade jag när "Gula huset " öppnade upp sina dörrar för sommaren. Tre våningar i ett rivningshotat hus som jag tycker passar perfekt för ändamålet . Nu var det emellertid plastskärmen som jag var ute efter och lampfoten går bra ihop med en annan skärm som jag har hemma.

En mycket enkel och "blek"  *Upsala Ekeby-vas, av Mari Simmulson, gav mig huvudbry om jag i huvudtaget behövde köpa den. Den liknar mest en bägare. Men ändå så kom den med i kassen från Bäsna. Vet någon läsare,vilken serie den tillhör?
*Besticken hittade jag på en vägloppis. Nu har jag fyllt upp kvoten för vad jag behöver.
 Vid Rastastugan stod en *tekanna Mangania från Gefle och väntade på en hylla. Och där hade den kanske fortsatt att stå med otydlig stämpel om jag inte hade läst "Mangania,,,du älskades,,," -blogg. (hon som är "besatt" av mattsvart porslin) Och se, jag saknade en fin kanna och den här föll mig verkligen i smaken så nu är jag nog lite småsugen att hitta sockerskålen och gräddkannan till den. :)

Veckans påsk-inslag står ett mindre *fat från tyska Ruscha, 12 st handmålade *likör-glas med tuppar, en  halsgungande *påskgodisgömma med en käck kockmössa på hjässan å *salt /peppar
- ankor av äldre slag, för.
Dom små tingen att synas.

Textilierna gick att räkna på handen, denna vecka.
En *svamp-handduk, troligtvis engelsk, följde med hem och så en stor *duk med höstlika äpplen, i rejält material.


50-talets pastelliga *almanacka från Ica, tre årgångar, är väl en
trevlig detalj bland mina övriga hushålls-detaljer?
Att dom har fått med lite blyerts-inskrivet från tidigare ägare ger bara charm,,,
*Duken under passar nog fint till matbordet i vardagsrummet.
En benvit *Kobra är väl inte det mest ultimata, tänkte nog jag och synade sladden. Men skicket och priset avgjorde till att jag skulle bli en Kobra-telefonägare.
Jag har visserligen tänkt att en blå-grå skulle duga att byta ut min klumpiga men väl fungerande bakelit:are. Med åren har det blivit märken i teak:en av diverse åkningar över bordet.(förresten,ursäkta bilden - suddig Kobra)

Jag är glad att jag har Telia som fixar det här med nummerskiva. Tänka sig att nästa generation kommer inte att minnas den funktionen!
Man känner sig rätt så gammal efter att ha vuxit upp med televerkets gråa analoga modell Dialog,,,
20 kr kostade *plåtburken med "Mazettis Ögon Cacao". Då saknades locket. Men skicket var faktiskt inte så pjåkigt och jag tänkte ut en funktion,,,Mina nummer av "Minnenas Journal" hamnade där!
Och kommer att stå en armlängd från sängen,,,
Det här går inte ihop. Vad gör den präktiga gamla* tomten bredvid den inte fullt lika gamla *solsängen? Jo, båda blev inköpta i veckan. Det fanns ingen anledning att fylla upp med seperata bilder.

Tomten får hamna i källarförådet tillsammans med en liknande vän och solstolen kommer att få retro-premiär när solen behagar att titta fram, med varm-grader. Jag har ju redan en brun tvåmans-hammock parkerad på balkongen!
Med golvet, att jämföra  med, så hade gardiner med det trycket passat jättefint i mitt köksfönster,,,

Åt veckan kommer en teakhylla som jag har reserverat hos "Hildings".  Jag inbillar mig nämligen att den kan fylla en snyggare å bättre funktion än mtt fula och slitna data-bord i furu. En av de sista relikerna jag har kvar från den tiden man skulle bara köpa nytt. Ja, då lär jag nog återkomma med ett nytt inslag. :)