29 mars, 2013

RETROvinken önskar GLAD PÅSK!


- RETROknoppen är inte hemma just nu - han är ute och jagar efter påskris.
Då tycker jag det är bra att någon ser till alla hönorna i hemmet.

Pull, pull mina små vänner.
Nu ska ni få mat!
- Jaha! Är det ni som ser till dom små liven! Låt mig inte då störa,,,

Om du tror att jag är känd? Ja, le mot kameran så ska jag berätta,,,
 - Åh, brukar du ofta vara här? Bara till påsk? Ja, då är det inte så konstigt att att jag inte har sett dig. Ja, jag är ju själv ganska ny här.
Du är verkligen i min smak och jag brukar inte inte få korgen,,,

Gjorde jag dig förlägen?
- Tjenare tuppgrabbar!
Tillhör ni också till påskpyntet?
Vet ni inte hur gamla ni är,,, men ni verkar ju ha några år på nacken.
Kul att råkas!
 - Så det är ni som är den nya familjekonstellationen! Kom din andra hustru med barn i februari? Hur går det då?

 - Ja, jag förstår dig min lille vän. Du längtar till Syco men jag lovar dig att du kommer att få det bra hos Retroknoppen.
 - Nämen, är det inte dagens Tradera-inköp! Å, vad den var färggrann! Det syns tysk på långa vägar.
Måste få posera bredvid denna,,,visst är det en Schlossberg?!

Så nu har de blivit två i samlingen,,,
 - Aj då, får jag inte ta mera påskgodis? Ett litet ägg bara!?
Tack!

Jaså, så du är en höna från Cortendorf? Hur är vädret där nere på kontinenten då?
Jämna plågor - samma här. Suck.
- Men hej, dig känner jag ju igen! Du var med lådan från Dalarnas auktionsbyrå! Du var ju riktigt en rolig filur,,,

Vad står det nu på sockeln? Åh, du är en sån där vandrande reklampelare:
"Gör som jag, gå till Falun Radio /TV AB"
Nä, det räcker med att jag gick in i köket,,,
- Nu kan ni förstå hur trångbott jag har haft det. Som i en kartong, kan jag avslöja!
Bland strykjärn, miniatyrporslin och småbrudar, låg jag. Hälften är nog bara skräp.

Nä, det var för mig som han budade på ett parti leksaker. Mitt kropp skymdes på bild - annars hade det nog blivit dyrare.

Barndomsminne . Tant Anita. Trafiklära. Mitt liv.
Trots mitt ursprung som doldis från "Pelham puppets".
 Men vad mer finns här på spisen? 
 - Det verkar vara dagens inköp uppe vid Ingarvet!

* En GEFYR-skål från Gustavsberg,
* En till glasfisk från Bergdala
* En glas-stövel från Rejmyre.
* En härligt blå tekanna som vi vet inte  upphovsmannen till
(kvinnan! Irma Yourstone för Lerlaxen, med hjälp från Lucia på Facebook!)
* En del av salladsbesticken av  Nils Nisbel/Gabis
(men tänk om den andra kunde ha följt med också,,,typiskt).
* En fin skärbräda med perstorp-platta.
(Trähästen kom bara med i farten.)

- Nåja, nu är min uppgift att rensa lite bland pyntet innan värden kommer hem.
I år blir det svårt att hinna med så jag har lovat att rycka in.

Påskkärringar här och plastkycklingar där,,,

Men visst ja, jag skulle ju på hans vägnar önska en härlig kommande vår. Den är väl äntligen på väg?!


GLAD PÅSK!


                              


36 kommentarer:

 1. Jag tittade också på Televinken som barn. Vilka fina påsksaker du har. Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mormor hotade med att jag skulle bli blind när jag satt för nära tv:n. Jag sög åt mig allt av det som hette barnprogram och skol-TV. Sedermera fick jag visserligen glasögon men att skylla det på tv:tittandet,,,näää!
   Televinken var en favorit, verkligen,,,och tant Anita så snäll.

   Åh tack! Men jag visade faktiskt bara en bråkdel ;)

   Radera
 2. Så mycket fint påskpynt, särskilt den lilla familjen från Syco. Helt underbara! Jag förstår inte hur du får plats med allt i din lägenhet :) Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tackar! Men det blev ändå lite likt från fjolårets inlägg. Förutom lite ny-ök. Syco-familjen ska man dock inte köpa vid påsk har jag märkt. Priset blir lätt uppskruvat, som på Tradera. Och hur jag får plats? Ja, nu har jag bestämt mig att ta ned lådorna med påsksaker till källaren för överskåpet behöver jag till nyköpta textilier. Det säger väl allt? ;)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack - vad fort påsken är över! Tänk om jag skulle ha den framme som julen,,,ja, då blev det in i maj!
   Känns lite overkligt., eller hur?
   Sköt om dig :)

   Radera
 4. Åh, många fina saker var det!! GLAD PÅSK till dig från oss på Gamm-Konsum!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst syns det att vi har lite gemensamt i vårt samlande ;) Fast jag brukar säga att påsken är inget märkvärdig så tillkommer det en liten låda av blandat som jag har hittat under året,,,hmmm ;)

   Radera
 5. Härligt inlägg o som vanligt ett överdåd av grejor! Ha en skön påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Överdåd är väl det rätta ordet. Det blir att rensa till sommaren så att jag bereda för nytt *ler*. Ha det bra Ann-Charlotte!

   Radera
 6. Underbara saker och underbar historia! Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det var mitt sätt att inte skriva ett snarlikt inlägg som fjolårets. Det blir ju lätt kaka på kaka. Jag lider dock inte av en personlighetsklyvning som det kanske ser ut,,,haha,,,men jag är ju barnsligt förtjust i barnprogram som man minns!

   Radera
 7. Vilket roligt inlägg! Retrovinken- ja han kunde han också- visa en massa kul saker.
  Stora sykotuppen- hade du den förra påsken? Min har inte fått sällskap. Provade bud
  på Tradera. men hönan blev någon annans.
  Glad Påsk!
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nästa vända får det väl bli med John Blund som jag köpte som docka i Berlin *ler*
   Nu till påsk hade en höna och en liten tillkommit. Hittade de i Insjön - står inte och betalar dyrt på Tradera. Det är fyndkänslan som räknas. Och så är det under sommaren man ska leta efter den - då är det inte högtiden som trycker på.
   Ha det bra Kerstin!

   Radera
 8. Ja, Televinken med sin Anita är väldigt mycket barndom!
  Jätte fina påskdekorationer - nej, jag hittade inte något kul påskpynt på loppisarna överhuvudtaget!
  Får klara mig med gamla meriter!

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick väl inte bättre trafikvett och köpte aldrig någon skiva men att man 40 år senare köper "Bakgrundsdockan" är ju lite obehagligt. Är man på väg att retardera? Haha. Jag borde åxå leva på gamla meriter men under året hade jag faktiskt samlat ihop en låda. Tummar att du hittar inför nästa påsk! Ha det Katrin!

   Radera
 9. ha, ha...ja du är rolig du! Vilket härligt inlägg! Inser att det finns många områden att titta på. Leksaker brukar jag inte kolla så mycket på. Han ser ut att vara i bra skick också.
  Glad Påsk på dig med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe,,,ibland känns det som att man har fastnat lite av en mall och försöker då att bryta mönstret. Ett inlägg får inte bli platt å tråkigt för mig. Och visst har jag olika områden som jag kollekterar - det finns små öar av det ena å andra.
   Televinken var i bra skick men det var ju en ren chansning. Han syntes ju knappt bland allt annat i den där mixade lådan och så en bild.
   Nu ska jag se om jag kan sälja bort något av de övriga småsakerna.
   Ha det!

   Radera
 10. Älskar dina härliga inlägg och jag älskar Televinken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir jätteglad att höra det och att vi är Televinken-fans! Trodde väl aldrig att jag skulle palla att börja skriva och fotografera inom detta område på äldre dar men det har hjälpt att man har barnasinnet i behåll!
   Välkommen in igen :)

   Radera
 11. Glad påsk ! Kul inlägg med Televinken, mycket barnsomsnostalgi där.
  Söta leksaker och härligt påskpynt, särskilt det från Syco, och äggkopparna med kycklingarna var ju för söta.
  Dom tyska vaserna var glada och fina, nu får du leta ett fat i samma stil så blir det ännu bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär komma mer leksaker framöver. För mig som är retro-diggare omfattar tidsperioden så mycket, naturligtvis ska leksakerna ha plats. Själv så har jag nästan ingenting från min barndom men min gunghäst existerar än, i sovrummet.
   Jag ska hålla utkik efter ting av Schlosssberg - jag gillar ju färg och kontrast. Och visst skulle det sitta bra med ett fat, eller åtminstone ett askfat,,,i betraktarens ögon.
   Tack för att du tittade in Christin:)

   Radera
 12. Glad påsk till er alla! Både till dig, Telvinken och alla de andra. Önskar jag hade haft en egen Televink, min favorit när jag var barn. Jag får leta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte lyckats med att få tag i honom på Tradera, då har han blivit för dyr men i fjol hittade jag en hemgjord variant med samma trådtrassel som har fått vara surrogat. tills nu.
   Nu sitter Televinken på en krok på väg in i datorummet. Fast TV:ns Televinken var ju en förädlad variant som hade dubbelt så mycket trådar och fräknar i ansiktet. Det här är ju bara den modellen som gav inspiration när Anita var i England på resa,,,Men som sagt inte omöjlig att få tag i.
   Lycka till!

   Radera
 13. En härlig föreställning du bjuder på en ledig påskmorgon! så roliga gamla saker saker det finns att pynta och minnas med!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev lite teater över det hela men det är väl ett gott tecken att man är ung i sinnet ;)
   Jag måste dock medge att hälften av mitt påskpynt kom aldrig upp så nu får det nog bli snart en utrensning på pynt som aldrig kommer upp utan ligger kvar i lådorna.
   Men påsken är ju så snabbt förbi - man hinner knappt med!

   Radera
 14. Åh, dina inlägg är helt underbara! jag sitter här med ett leende från öra till öra! Hoppas du haft en härlig påskhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick då några dagar att slappa på och äta god mat med goda vänner. Hoppas att din helg var åxå bra! Ibland känner man sig som en optimist-konsult för visst är det roligt att få människor att le, känna igen sig och finna något gemensamt.
   Lyckas man med ett sånt inlägg är det ju bara tacka å bocka,,,
   Tack för att du tog dig tid att läsa - ha det! :)

   Radera
 15. wow..televinken återuppstår på en blogg.va fränt vilka minnen oj oj. hoppas han hittar på nått mer framöver,och kanske får vi se john blund : ) oxså..... tack för mycket bra och rolig läsning.....ha de..........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lars!
   Kul att du uppskattade tilltaget - ja man måste ju bli lite barnslig om man ska visa ens barndom ;) Och John Blund kommer nog. Han köpte jag på en antikaffär i Berlin för några år sedan. Och prylar har jag så det räcker att visa upp - ja, det har du ju sett.
   Har många järn i elden men oftast blir det ju att man visar sina senaste inköp,,ja, hoppas att du tittar in framöver åxå!
   Hej svejs!

   Radera
 16. Svar
  1. Tack å tack - bock å bock! Kul att du tittade förbi!
   Och trevligt att råkas senast det begav sig.
   Du blev faktiskt den 16;e som kommenterade - ja jag tror nog att det är rekordmånga för mig. Kul- phu!
   Läste förresten vad trevligt du hade till påsk :)
   Take care!

   Radera
 17. Till de högst förtjusande Schlossenbergarna finns en ytterkruka på Tradera. Tyvärr lite färgfel nedtill, men mmm ändå. Har själv inhandlat alltför många ytterkrukor senaste tiden,
  min allra senaste tyska kruka med jätterosett- skulle ALDRIG köpt en sån för något år sen, nu kan jag inte titta nog på den o Sörenpelargonen (nyinköpt sort för mej.
  Ha det bra i månaden maj.
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du Kerstin!
   Ja, jag har ju hittat någon sida där det visar alla modeller och krukor i serien och jag har fastnat totalt: ja, allt behöver ju inte vara Upsala Ekeby å Gustavsberg som glimmar ;)Jag vet inte hur mycket som jag har ändrat inriktning sedan jag började med att blogga men samlingar är just det som jag mest omger mig av. Men en gång i tiden köpte jag små rokoko-par i porslin tex. - nu tycker jag bara de är hysteriska ;) Visst ändra man sig!
   Ha det!

   Radera
 18. Jag har "maken" till Gabis salladsbestick liggande om du skulle vara intresserad. / Bitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bitte!
   Naturligtvis. Men du,som anonym,jag har ju ingen mailadress till dig! Och sen tänkte jag att gud, nu är det någon jag känner men någon Bitte känner jag inte eller gör jag det? Du kan väl höra av dig igen så vi får reda ut begreppen :)
   Hälsningar
   Cen

   Radera