26 september, 2012

Gardin - hjälp?

Nä, men vad trist,,,suck.

Mitt överskåp ser verkligen proppfullt ut. Gardiner som jag har köpt på loppis de senaste åren. För köket.
Hmm,,,jag tror nog att jag skulle kunna byta varje vecka,,,men det är en klen tröst när jag knappt kan stoppa in handen.
Och från det glada 70-talet över till de äldre textilierna i andra skåpet:
Nä,,,här var det  minsann ingen ordning alls. Kaos.
Jag som tänkte nappa på, bättre sent än aldrig, senaste bloggutmaningen om favoritmönster i hemmet.
Ok, jag är inte den som har letat och betalat för designat utan plockat åt mig vid prisvänligt tillfälle.
I sommar har det dessutom blivit några inköp som ligger kvar på en fåtölj i sovrummet. Ska jag ta itu med problemet nu eller senare? Hmmm,,,

Äh, ni kan väl följa med så får ni se hur tapetseringen blev istället:

Dänkflaskor och en tidig Soda-streamer,,,
Oj, undra om det blev för mycket kontrast till golvmattan? Den har hängt med sen huset byggdes och jag hade inte hjärta att slita ut den när jag flyttade in.
Det känns som att gå på lava, brukar jag säga ;)
Men just att jag valde bara att måla till vita skåpluckor så öppnades möjligheten att skapa sen 60- /tidig 70-tals-känsla, på mitt lilla sätt. ( Allt är inte tidsenligt.)

Nu bör jag tillägga att det kommer inte att förbli så här tomt. Fågelburarna ska in i hörnet, på andra sidan och det väntas att lite Norrmans-keramik kommer upp. Så det blir väl ingen riktig fondvägg,,,men det blev betydligt ljusare än min tidigare, faluröda!
 
Medan vi är i köket så kan jag väl bjuda på några detaljer:

Ordning och reda bland köksdetaljerna,,,och jag har faktiskt ett antal blommor att vattna,,,


Av någon anledning tog jag hand om några av mormors kryddburkar när hon dog,,,Fönsterputsmedlet "Nya Amanda" är visst en präktig hemhjälp. Kul detalj, bara. ;)


Jag är nöjd över mina tyska vaser som så här på kvällen får en egen belysning. Dammtorkning blir ibland överkurs när man inte har tid,,,


Jag kan bjuda kaffe å saft för ett helt kompani. Jaja. Jag vet vad ni tänker,,,om jag utnyttjar allt i skåpet,,hmmm,,,jag är på väg!

Ensam på den röda pinnstolen ligger det ett lite halvsmutsigt förkläde som jag sydde när jag gick i årskurs 3. Och mitt i det oranga syns sömmen väl. Jag ville så gärna  göra det avancerat bågformat i grönt, minns jag och gav sedan nöjt förklädet till mormor. En fin present, tyckte jag.
För 20 år sedan dog hon och något som bla. kom tillbaka till mig var då förklädet.Det fanns en mening. Den passar verkligen in iden retro-värld som jag har skapat,,,

Radion är en enkel Philips. Den modellen hade vi, i köksfönstret. Och då fanns det inte så många stationer att välja på. Det var nyheter och musikprogrammen, "Hej trafikant" och "Dagens pausfågel". Typ. Om jag inte minns fel. Hade inte problem att bestämma bordsradio i allafall till min lägenhet.
Nu är man så medelålders att man klarar av att lösa Melodikrysset,,,   ;)
Jag tror att jag återgår till att kolla på gardinerna istället,,,

Nu kom jag på!  Varför inte låta mina  läsare uttala sig om vilken GARDIN som jag ska sätta upp nu inför hösten/vintern?!  Jag hamnar ju alltid i beslutsångest och kan verkligen uppskatta några kommentarer,,,
Har en drös med mörkare å kraftigare gardiner som kan passa. Som sagt, någon finsk textil men de flesta är omärkta. Känner ni dessutom till något tyg så blir jag glad för det!
Jag numrerar (ja, det tog sin tid att ta dessa bilder men vad gör man inte för konstens skull) och noterar era val:


Nr. 1

Nr. 2
Nr. 3


Nr. 4
Nr 5
Nr. 6
Nr. 7

Nr 8

Nr. 9

Nr. 10

Nr. 11
Nr. 12


Nr, 13

Nr. 14

Nr. 15

Nr. 16
Nr. 17