07 augusti, 2012

Vaser


En färgstark tysk vas blev ett minne från veckans Stockholmsvistelse. Den lyste så starkt på hyllan hos Stadsmissionen så naturligtvis tog jag ingen hänsyn till företeelsen"Stockholms-priser". Ja, för det är ganska roande med lite prisjämförelser.
Jag var in på "Wigerdals värld", på Söder och konstaterade glatt vad mycket värdefullt som jag har hemma :) Jag gillar verkligen att gå in där och titta. Mitt loppis-blod säger dock till mig att det är ju skönt att man har fyndat så pass genom åren och då lagt pengar på annat tex. resor. Men det gäller ju mig. För någon annan som vill ha något så finns det ett blandat utbud där!

Ett fint ex. av "Hemmets kokbok"(1952) tillkom åxå!
Min första semestervecka kunde dock ha slutat bättre. Man är ingen ungdom längre. Kanske överskattar man sin förmåga med det att hoppa mellan klippor, i skärgården. Sandalerna råkade haka i = platt fall. Jag fick lov att besöka vårdcentralen idag för att bli mer omplåstrad och bandage-iliserad.  Sjukskriven en tid. Så min tänkta loppis-vända i Uppland får dröja ett tag. Men en vas kommer iallafall att hamna bland de övriga tyska som står på en röd serveringsbord, i köket :)

En tröst för min eländiga upplevelse fick jag i dock i dag. Det måste jag skriva om! När jag inte själv kan gå några sträckor så finns det nära vänner som tar vid, när de ska till PMU. Vad trevligt!
Jag fick en nämligen en, också färgstark, tillfrisknings-present! En mindre vas av modellen "Napoli" som Mari Simmulson gjorde för Upsala Ekeby, 1969/70. Det blev ett uppskattat tillskott i min lilla vas-samling, i hallen. Nu har jag maxat ytan. Så jag måste plocka bort den som konkurrerar med den andre,,,Och så blev det ett "Koklexikon" till, från -52. Kolorerade bilder inuti.
Mina små samlingsområden sprids bland vänner, som ringar på vattnet,,,Så på äldre dar så blir det väl att jag får sitta å prova var och varannat recept och få känna av smak från förr,,,om ingredienserna finns kvar.
Kanske det räcker med ett mindre inslag för denna gång?  Jag måste strax inta högt läge för handen ,,,

Ute vid Grinda.