05 juli, 2012

Nej, det är inte jag på bild!


Får jag presentera lite av det tokroliga som lockar mig till spontana inköp?
Denna något stirriga string-snubbe satt och tittade på mig när jag på 7 röda minuter skulle rusa igenom hela "Ta-Till-Vara" med påslagen retro-radar. Och hans kaxiga attityd och yviga rotborst-frilla fick mig att stanna upp.
I famnen satt visserligen en mycket malplacerad och ditsatt kruka. Den lämnade jag kvar. Jag antar att denna krigare har haft något helt annat där. Vad vet jag ej men det torde inte väl vara så svårt att hitta ett alternativ.
Vad tror ni?Hans lille följslagare har en mera försynt uppsyn under den dammgråa luggen. Men han har också en funktion som jag försökte räkna ut. Kan det vara en cigarrsnoppare eller?
Jag tänkte på mina övriga "tokroliga" detaljer som vill ha sällskap och tog honom resolut i näven, till kassan,,,

Liten och stor.En Perstorps Produkt, ett gult melamin-fat har hamnat i bakgrunden av en svart  "Kulan", Gustavsbergs klassiska askkopp av Gunnar Larsson.

 

Den här vasen hade fått hiskeliga plastblomster i sig, på PMU.
Då kan man ju inte se vasen i ett neutralare pespektiv!
Jag tänkte nog först att det var IKEA men när jag vände på den var det Germany och siffror så den är tysk. Och faktiskt ganska fin. Jag gillar det stilrena i glasyren och intalar mig nu att den är äldre än vad den ser ut. Här på bild har två krukbärande damer från Gabriel, stannat av och beundrar skapelsen.

Jag trodde att det var en Lava-vas men fick sen se sen att det var en ljuslykta.
Gardiner kan vara lätt  att plocka åt sig av. Och här kan jag nu visa inköp när man blir alltför textil-ivrig: jag kom hem med kontrasterna "Triffidernas uppror" och  "Gröna Lund". Jag blev nästan skrämd av de röda blafferna och
undrar än vem som har designat "skogen",,,,den känns stiliserad fridfull,,, *ler*
"Hakonbutikernas tips-råd-recept" står det på den
gråa pärmen.
Här bläddras det upp en ny färgglad bild för varje dag och denna dag serveras något riktigt rykande varmt: "Tv-omelett med musslor". Luxus serveras i några koppar som påminner om "Red Top". Snart samlas familjen  i soffan. Det är  "Hylands hörna" i kväll,,,