21 januari, 2013

Bloggutmaningen - småbord!
Det var ett tag sen sist: bloggutmaning,,,
Retrobloggarna ute på nätet har varit framme med kameran och delat med sig av sina hem. Temat är: småbord, sidobord, soffbord,,, naturligtvis vill man dra sitt strå till stacken! Men det är med största avund när jag ser bord i dagsljus. För naturligtvis blev det här en sen historia, att ta kort. När jag åker till jobbet så är det mörkt och när jag kommer hem så har det tagit den tiden att det är mörkt igen. Hoppas Ni har tålamod eller rättare sagt, har överseende.

Nej, något sideboard har jag inte - men ett akvarium på 600 liter med en elak fisk som med Darwins överlevnadsteori blev herre på täppan och har numer fått rejält sväng-rum,,, Krafter utifrån vill nog helst se till att jag avvecklar så att jag kan utnyttja lägenheten bättre,,,och satsbord, som är så populärt har jag inte heller men väl en radiogrammofon med en hel del glas med tryck, i bardelen. Så där har jag två stora ting som jag dock kan utnyttja till mina inköpta prylar.

Ja, när det gäller förvarings-och betraktnings-yta utnyttjar jag det mesta i min lägenhet.. Symaskinsbordet, hallskrivbordet, den där gamla stapelradion som jag återanvände chassit till, rökbordet,,,Några av borden är gammal skåpmat som ni känner igen och har figurerat här sen tidigare.
Dammråttorna har gömts sig i väl valda utrymmen - sladdar är en plåga. Och kvällsmörkret skapar konstiga kontraster när det ska till att fotograferas med blixt. Typiskt dilemma. Som jag sa, ha överseende. Vi kan väl börja med vardagsrummet?

Med denna bild vill jag belysa,,,hur många gånger som jag har skrikit över folk på besök som inte använder mina utlagda coasters! Ja, hur många fester har jag inte haft ögonen på var ölburkarna och drinkarna har hamnat och annat som har varit för varmt. Jag har klarat bordsskivan hyfsat, tycker jag. Mitt tidigare soffbord var en tung och klumpig sak i fejk-materialet marmorino?, som var så inne i början av 90-talet. Och efter att jag skadade parketten med en glidande bordsskiva, vid städning, så gick jag på "Daléns" i Boden och fann denna nätta skapelse.
Ingen märkvärdig sak men när det gäller svarta ben kombinerat med teak å jakaranda så väcks en speciell känsla,,,Sargade kortsidor, metallplattorna som dekoration,,,,bordet har hängt med! Så gäller det med många prylar som jag har; jag jobbar inte för att uppgradera för varje snyggt bord jag ser- Jag är nöjd med det jag har. Så detta bord kan nog få hänga med ett antal år till - trots skavankerna,,,
Ja, det finns likheter med mitt bord! Ur "FORM" - svenska slöjdföreningens tidskrift från -58
 
För 20 år sedan så höll jag en mycket låg profil inom retro. Det här bordet (fanns med i FORM-tidningen -54)måste ju komma från en mina första loppis-besök! Då tyckte jag att det var bra space:at. Lite kaxigt. Sedan skulle det bli fler småbord kombinerat med tidskriftshylla. Kostade inte mer än en femti-lapp.
Mina loppisvaser fick jag mer glädje av när jag hittade denna string-modell. Tätt - tätt, har de de fått utsiktsplats! Här vaktar vovven, dessutom!
En gammal uttömd tv-apparat och dess fina skal kan man ju alltid utnyttja som TV-bord och gömma elkablarna bakom! Dagens teknik kontra en tid bortom.

Bakom soffan står detta bord. Alberts-Tibro Lite fuktskadat men med de klassiska bollfötterna. Och boven är just en läkande vattenkanna. Men vilken? Vill inte bli påmind om eländet och ställer tillbaks den,,,
Min lilla kitsch-hörna har sitt lilla bord. Eller räknas det tillhöra gruppen " småbord"? En till klassiker i string-modell och med varmaste rött på brädan.
Slutligen: min frukost-vy! En drös med tyska vaser på ett rött rullbord. Priskuranter , kakrecept och vågar - ryms på nedre plan.
Vill du titta på flera bord?