13 januari, 2012

Let`s String together - ett hörn i lägenheten.


BONFILS-damen som poserar och erbjuder sina frukter till vänster,är ett av det gångna årets fynd.På en antikaffär i närheten hängde hon lite undanstoppad och med onödigt krimskrams runt omkring.Dessa string-dekoration tilltalar mig.Enkelhet som såväl tidstypiskt. En exotisk detalj.Men så hade jag införskaffat mig två till sen tidigare.
Jag saknade utrymme,tyckte jag.Och hon var nog dyr,då hon hade sigill.Såg ingen prislapp Jag tvekade .Frågade lite slött om priset,,,och ägaren sa:30kr!
Va?? JOO!! :)  Så lär er, fråga kostar ju inte!!
. Så nu står hon upplyst bakom min GOLVLAMPA med plastband,,,

,,,där string-känslan går igen. Som en karamell i sin egen vrå,står den.Och jag är så nöjd.Jag minns att jag riktigt fönster-shoppade före inköpet.Otåligt tryckte jag  näsan mot rutan in i en affär bra länge då den hade så oregelbundna öppettider.Som inte gick ihop med mina tider,,Hemskt förargligt. Jag visste ju att det var DEN jag ville ha.Men en dag så fanns ÖPPET-skylten på dörren.Och jag kom ut efter ett tag och en lampa rikare.Jag har naturligtvis inredning av nyare mått.åxå. SPEGELN är från Ikea men känns som rätt där.Lite mosaik-känsla. Och som ni ser,så speglar den mer av
50/60-tals "exotismen" :) Men det kommer att bli ett eget kapitel,,

KLOCKAN är ett loppisköp från Söder.Kienzle är tillverkaren och den funkar förträffligt.Och så till,,,

 ,,,denna FLADDERMUS-fåtölj.Helt omöjlig att sitta i! Men så långt tänkte jag inte när jag stog och fingrade på den i skytfönstet till en av mina favorit-antik-affärer i Boden.Galon-röd och grann.Men att sitta i,,nääh. Det får däremot några äldre nallar å kramdjur.
Lite ruggslitna och välanvända men ack så charmiga, håller de varann sällskap och blickar ut över vardagsrummet.NALLEN i fronten fann jag i en smutsig loppis-källare bland diverse bråte och något sa mig att han behövde ett bättre ställe att få se.Och sen några goda vänner :) Och nått mjukare att sitta på så där hamnade mina BIL-PLÄDAR.Då kom de till slut till användning!Ja,lite stickiga å tunga är de nog men färgerna och mönsterna är ju som pricken över i:et.