31 december, 2012

Ett år med RETROknoppen: Gott nytt år!

De sista loppisarna för i år.

Förra helgen höll jag mig kvar i Falun - i dag blev det en bilrunda. Det kändes bra att jag inte hade kommit hem med flera kassar utan det blev en klen kostnad ur ett magert utbud. Det kommande retro-året kommer nog att bli mer välfyllt, tror jag :)

Arbetet har tagit sitt. Mitt schema är mer koncentrerat nu kring storhelgerna,,,ja, det har blivit en stund framför tv:n, några samtal för att hålla kontakt och spontanhandling innan stängningsdax. Låter det trist? Nä,,, för det syns ju sedan på löne-specen.
Om några veckor är det filmfestivalen i Göteborg. Jag tar sikte på den. Ska varva många timmars stolsittande med att besöka stadens retro-pärlor, äta god mat och om det finns en gyllene kvart så finns det idel bekanta som väntar på besök,,,

En äldre bricka med inplastade handtag - och så hade jag tre stycken i den stilen. En riktig klassiker som man brukar se på loppisar. En emaljerat spislock ser ju inte så fantasi-fyllt ut men jag inbillar mig att jag ska kunna komplettera och få ett alternativ till mina röda som har hängt med ett tag. Detsamma gäller besticken. Några knivar av Ainar Axelsson/Gab Extreme köpte jag för 1 krona styck. Sen får jag avvakta och se när de dyker upp igen,,,
På "O-nytt" fanns det mycket att titta på. Jag ville se mig omkring där å gott-nytt år-önska ägarna under mellandagarna. Kom hem med en "K-tomte" i kassen - den hade jag inte sen förut!
                                                                         
Är det en lock-ask eller sockerskål eller? Det jag vet däremot är att den är tillverkad av Gustavsberg. Du vet kanske av vem?.

Dessa ljusstakar hade en lapp där det stod "de tre vise männen" av Björn Wiinblad för Rosenthal. Jag är inte så mycket för klar/råglas men dessa har Det som väckte intresse.

Två trä-tomtar och en liten K:are studerar "Hemmets tvättbok",,,
Nej, jag ska inte kakla om i köket med dessa plattor men jag kunde inte undvika att köpa för en funktion, kanske som underlägg. Dekoren står Mari Simmulson för och heter"Orient"/Upsala Ekeby. Gjordes 1965. Men hade jag haft blått i köket så hade jag köpt fler!
,,,och naturligtvis har boken en hemtrevlig baksida. Det prydliga linneskåpet var en helig relik i hemmet.
Naturligtvis ingick det i denna shoppingrunda, tre jul-textilier. Th. en bordsduk designad av Eva Ralf/Gamlestaden. Övre t.v så är det en detaljerad skapelse där ett IM står i ett hörn. Nedre t.v är en mindre version av Jerry Roupe:s julotte-besök.
Ibland kan man bara passera en hylla och där står det något som nästan bländar rummet,,,Och så går man en vända till,,,och vid tredje vändan så bestämde jag mig för denna Peacock vas från Elme glasbruk. Den är väl rätt så vanlig men jag har aldrig känt mig mogen för en.Tills nu - den fick bli en nyårs-gåva till mig själv!SUMMERING:
Vi närmar oss snabbt ett nytt år men det finns mer att fira.

 I går så var det 1 år sedan som jag öppnade blogg-portarna !!

Över 70 inlägg har passerat, 450 kommentarer har jag besvarat, och snart 25000 besök gör mig verkligen nöjd. Trodde aldrig att jag skulle hålla mig så up-to-date utan att tröttna. Så många trevliga människor har passerat och sagt hej. Så många nätter har jag petat bokstäver för att lyckas få ihop ett inlägg innan morgontidningen. Jag är inte den bäste på att planera eller på att stava och så skapar jag ibland en helt egen meningsbyggnad,,,,länge sen man  satt på skolbänken,

Mitt första inlägg uppstod efter en 3 år gammal inledning som jag hittade igen. Jag hade gjort ett avstamp. Minns att jag tyckte att det här var en omständig och tidskrävande procedur så känslan dog ut lika fort som den var där. Länge trodde jag att RETROknoppen skulle förbli en bild på mig som barn, massa text å ingenting mer,,,
Med en ny dator och en ny kamera så gick det allt bättre. Men att skriva långa haranger, det har inte förändrats.

Jag tänkte sammanställa året med att välja ut fem loppis-köp som jag är verkligen nöjd med men inser nu att jag ska nog vänta med det inlägget efter nyår. Nattsuddar just nu. Så ha tålamod, trevliga läsare,,,  ;)


TILL ER ALLA SOM FÖLJER MED I MIN BLOGG, NI SOM BARA TITTAR IN OCH NI SOM VILL SKAPA ER EGEN RETRO-OAS, SÄGER JAG:


                                            GOTT NYTT ÅR!