31 maj, 2012

Blandad kompott!Nu i helgen så var jag i Strängnäs och upplevde "Euphoria" tillsammans med Lena, Leif (och Loreen) och sedan blev det en tre-dagars intensiv Ålandsvistelse, inom jobbet. Tror ni att jag hann med lite loppisar? Jo då, fast vi tog dom som kom efter vägen och tittade lite slött i dagstidningen efter öppet-tider. Ingen tidspress här. I Mariehamn var det bara en tillfällighet att jag hann in på "Emmaus" medan de övriga satt i bussen och väntade.
För att inte nöta på tom-pratet är det väl lika bra att sammanfatta inköpen och ev. fynd efter mina två "borta-vistelser":

Jag har inte riktigt kommit underfund med vad jag har köpt men vasen till vänster kändes spännande och har signering men av vem? Jag får väl fråga er läsare om ni känner igen eller har jag lurat mig själv på åldern? Tilllägg: gåtan löst av mig själv och datorn! Design: Kai Blomqvist Tillverkare: OY Kumela"En tjeckisk"Lens"-vas formgiven av Rudolf Schrötter- Sklo Union, följer i gult. Den blå Bambu-liknande vasen har jag sökt mig fram att den är designad av Hans Senges, formgivare på Eneryda Glasbruk. En annan tjeckisk vas är den blå till höger.Vladislav Urbans "Abstract" från Sklo Union. Dessa kommer troligtvis bli presenter för jag har vänner som uppskattar,,,

Stort, svart och blad-liknande fat från Rörstrand -perfekt att framhäva vindruvorna med :)
3 små ugnsfasta formar från Bromma keramik, en trevligt mönstrad blomkruka, ett mörkblått fiskfat från Alingsås keramik och ett klassiskt litet "Corso"-fat av Ingrid Atterberg, längst fram.  
En busig kattunge i keramik och hans klarsynte vän har fått sällskap av en string-giraff. Fisketavla från Norrmans står uppställd med en liten Ruscha.platta framför. Mexikanerna "Salt" och "Peppar" från Knut Brinck är charmiga :)  På hörnet finns det en sån där "glas-katt" från Idéman, Höganäs.
En Arabia gryta att koka gröt i satt fint i kompletteringen och likaså kotte-tomtarna. Fast den med gunmmi-ansikte är min favorit. Påsktupparna med höna känns nog lite avlägset att ta fram,,,

Ett antal kokböcker (förutom Doris Day) till han som inte lagar mat utan köper halvfabrikat,,,
Televinken har alltid varit en minnes-favorit bland barnprogrammen. Den här är väl en kopia men helt oemotståndlig. Jag säger bara: bredspåriga manchester byxor och keps! Ja, ibland gör jag konstiga inköp,,,Och sen: frågan är var jag ska rymma min kitschiga plastinbakade,,, ja,visst är det en souvenir?
Två gardin-par. Färgstarkt i fönsterna. "Emmaus" i Mariehamn.
"Lappar" som skolplansch. Trevliga detaljer. Känns lite relaterat :)
 En åländsk plast-spegel var skitig å dan men blev finare med lite omsorg. Kommer att byta ut en annan spegel. En svart string-skohylla blev ett lyckat  inköp samt det där rullbordet i teak. Låg och skräpade i en lada hos en baptistpastor i Österfärnebo. Vad han tog? 40 kronor tillsammans och var jättetrevlig :)

Den blåa "Kastehelmi" av Oiva Toikka innehöll 6 assietter och ett fat. Hittades på gårdsloppisen som Lenas bostadsrättsförening anordnade på lördagen.Pris: några tior. Bredvid, ett stringställ med med Randi-skålar från Gullaskruf . En "Pärlan"-ljuslykta från Reijmyre har hittat sin plats i en av skålarna och nedanför, triss i små "Refla"fat,,,tror jag,,,men vilken funktion? Längst bak till vänster på bild, en mörkröd "Randi"-skål som jag hittade i Gysinge. En hyfsad djuptallrik Rörstrands "Red Top" till grannen, köpte jag också samt en färgglad saftkanna.Hur ser de ev. glasen ut som är till?Ett litet tips:                           
Utanför Enköping hittar man affären "Lata Pigan". kerstin.kokk har redan skrivit om denna guldgruva i retro. Och jag var tvungen att se för att sedan få en retro-chock. Så mycket trevligt att titta på och ett högt berg av tyger och gardiner!
Jag köpte dock ingenting men lovade att återkomma framöver, efter min trevliga pratstund med ägarinnorna :)


Mycket har handlat om melodifestivalen den sista tiden. Vissa låtar förblir odödliga eller var det framträdandet?
Avslutar med en av mina favoriter, det nederländska bidraget från -74: