03 juli, 2012

Summa summarumArbetsvecka. Så många timmar på jobbet. Snubblar i säng alldeles för sent och vaknar inte direkt utsövd. Firade ett försenad födelsedag och unnade mig då en kötträtt på Rådhusgården. Kom på att det var evigheter sedan som jag satt vid deras bord.
Vädret gav en anledning till en promenad utmed Falu-åns lekande vatten och rester av gamla hyttor / fragment av slaggsten. En kväll då man inte frös,,,
Om en vecka blir det att återse föräldrar och sedan fd. kollegor och jag håller tummarna att allt ska bli bara bättre,,,med vädret. Saknar högsommarvärmen.


Loppisar då? Nä, mycket sporadiskt. Tog en sista halvtimme in på PMU och det enda som jag kom ut med var just bonaden ovanför. Den var då taskigt ramad, eller rättare sagt, hängde på tre kvart så jag demolerade den, försökte rensa från tejppapper och voila så blev det kvar en bonad av Gocken Jobs / Jobs handtryck.Vet inte åldern men den är inte ny. Jultema för 35 kronor -  ja, det var den värd!

Utmed den slingrande cykelsträckan över Skuggarvet växer det så mycket lupiner att att man blir helt salig av de skiftande färgnyanserna. Innan den första branta backen så klev jag av och besökte en loppis, med andan i halsen.

Detta lilla glas-set med kanna, förvaring, fyra glas och enkla målade blommor fick följa med hem och en äldre plastduk i förpackning. Något till kräftskivan,,,blir väl trevligt att duka med i augusti,eller hur?Mina väner är så omtänksamma. Min vecka var att FÅ saker. Med ett leende tog jag emot en kaffepanna(som visslar) som hade stått i ett uteförråd, av mitt Stockholmsbesök. Jaja. Kanske inte så märkvärdig men det är ambitionen som räknas!
 De tyckte att jag hade så mycket saker hemma att det är en mardröm för inredare,,,men kanske en mindre pensionsförsäkring när jag blir äldre *ler*
Och gåvor är minnen för mig! Dom två tyska vaserna till höger, var en uppskattande gest från grannen från andra sidan vägen. Platsen på min serveringsvagn fylls ut,,,
Jag har inte visat upp min del av vardagsrums-vägg som jag har fyllt med dessa gips/keramik/porslins ansikten och byster från 60-talet. Tids nog kommer det ett inlägg.
Väggen nästan bågnar och en till ska nu upp som jag fick här om dan. Den modellen var ny för mig.
Rätta mig om jag har fel men jag tror att jag har köpt 6 assietter ur Bengt Orups "Party".
Otaliga cirklar och Johansfors. Och om det inte är det överlever jag nog de 20 kr styck som jag betalade.
Jag har bara två glas sen tidigare men när jag tittade runt bland retro-bloggarna så fick jag se Form55:s imponerade samling. Och jag fick en visuell upplevelse och klarhet hur roligt det är att komplettera,,,Slutligen, så stog denna karaff och väntade på mig i ett skåp. Och där kan kanske ni läsare kanske ge mig lite fakta vem som har gjort denna,,,eller är den nytillverkad? Färgen gillar jag ju skapt. Mörkblå.
Jag kan inte undvika att ta med kaffefaten som jag hittade vid Spisbrödsfabriken. Ja, det allra minsta och anspråkslösaste har ju en mening för mig. Om de så när blir blomfat.
När jag såg dekoren så blev jag nyfiken på hur egentligen kopparna ser ut. Upsala Ekeby. K/P Karlskrona och 5562 står det under. Ja, jag vet att det finns så många anonyma serviser men mitt googlande har inte gett min nyfikenhet något svar. Vet du?