15 augusti, 2012

På haltande fot,,,

 "Halta Lottas krog" - ja, så har jag känt mig sen jag jag gjorde mitt "magplask" från en klippa i skärgården. Min blåa hand har fått tillbaks sin form och nu är det bara lillfingret som pekar blått. Ömmande revben är innanför skjortan och nu har jag bara en blåtira i ansikten kvar,,, som spår( som dock göms bra bakom glasögonen). Men haltar, det gör jag. Måste vila därefter.
Och jag tänker och hoppas på att mina nagelrivna/såriga tår läker och inte påverkar min kommande Greklandsresa,,,huvva.

Ullas färgglada textilbonad
Med hjälp (annars hade det varit omöjligt - tack!) så har jag besökt en och annan loppis. Började lite lätt här i stan, utökade till en vända mot Ludvika och så blev det mot Rättvik - att vara stilla är ju inte min grej. Förvånad? Nä, förstod väl det ;) Sommaren bara rinner iväg och med den stänger många vägloppisar,,,

Nu hamnade jag ändå i otakt med bloggen. Hann inte få in ett inlägg med dessa inköp innan jag styrde kosan mot Strängnäs för att hälsa på min kompis. Och att prata lite rese-förberedelser,,,Tar igen det nu.
Det som jag har hittat allra senast får ni nämligen ha till tåls att vänta framåt åt helgen, att läsa om (fast i facebooks-gruppen har jag avslöjat lite,,,).
                                      
Våffelvas till höger( Paul Kedelv/Reijmyre), en osignerad och tung vas och även den ljusgröna men vasen till höger är i allafall en Gullaskruv.

En anspråkslös string-ljusstake, Jens Quistgaards danska ljusstake, en kitschig plast-docka och en vägg-"negress" som min kompis i Strängnäs kan få.
En riktig Sverige-duk och en liten mindre kaffe-duk

Nittsjö-fat som jag gillade direkt! Och vasen måste ju hänga med! Inköpt på "Loppis-hallen". En omärkt uggla tittar upp. Den ska grannen mitt emot få. Hon samlar nämligen,,,

Från Borlänge: några assietter av Rörstrands "Anemon" till vänster. Till höger: några klassiska Gefle-djuptallrikar "Tellus" och i förgrunden, omärkta blommiga kaffekoppar som förgyller tillvaron och är ack så sköna å gröna :)

Dom här bulliga glasen har jag ingen aning vad det är för något. Men det var nog just bulligheten som lockade ;)

Småplockets tid är inte förbi: plastiga, härliga underlägg, en plasttomte som får komma fram om några månader, tryckta roliga saftglas och ser ni vad det är i teak, för något? Jo, till en stor tändsticks-låda. Stiligt, va?

Ibland kan jag inte undvika att köpa äldre, vackra glas,,så tunna!

Vasen och skålen med de roliga "svamparna" tillhör en serie av Ninnie:s Keramik.Dom franska besticken har jag nog kompletterat färdigt till mig nu,,,

Min mamma hade en gång en vas ur Mari Simmulsons (Upsala Ekeby) "Labyrint". Jag tyckte att den var skitful, minns jag. Men nu har jag bytt inställning,,,lagom till att mamma hade slängt bort den! Hittade för 5 spänn , askkoppen på Erikshjälpen i Rättvik, en liten början som"surrogat". Thebe-bestick för 1 kr/st. En Norsk eldfast miniform från  Figgjo flint: dekor "Astrid".

Vem längtar till jul? Trots allt: dukar hamnade i påsen :)

Det blev visst en Astrid Sampe-handduk till! Köpte "Gratulation" för en ett tag sen men den här var i finare skick. En engelsk handduk samsas med kudd-skydd, th.En broderad påskduk , saknade jag.
Gardiner som jag inte vet riktigt vad jag tycker om,,,

Har ni hört talas om "Svängsta Slottsmatta"? Nä, det hade inte jag heller innan jag köpte denna ryamatta  i Ludvika. Mattan heter: Bornholm och kostade 100-lappen.
En tidskrift för nyfikna: "Vet ni vad", sent 50-tal, med många färgglada bilder och i en gammal skrivbok hittade jag detta roliga tryckta "alfabet".

Det blev visst en hög! Och vad mer har jag att tillägga? Jo, att jag för första gången i mitt liv kritiserade en hjälporganisation nämligen Erikshjälpen i Rättvik för att dom sålde en "Mykolo" sockerskål ,så dyrt. 625 kr, läste jag i montern och det kändes väl som ett rövarpris. Det var kanske en dödssynd men hon som hade märkt varan hade" minsann googlat fram till det priset".
Jaha, jag kanske måste kolla upp det själv. Det var kanske inte så farligt. Men jag tog iallafall tillfälle att kommentera,,,