28 februari, 2012

Alltid hittar man något,,,

I helgen var jag och hälsade på min vän Lena i Strängnäs. Och naturligtvis blev några mellanlandningar på diverse loppisar, efter vägen. Fast jag har känt mig ganska mättad av att småhandla och borde lägga pengar på något nyttigare! Det ultimata fyndet har inte infunnit sig och jag bevakar bara vissa saker på Tradera,,,Fast då tänker jag att man gör väl alltid någon god välgörenhet eller någon säljare glad och väl hemma så hittar man alltid någon ny plats för det inköpta :)

När började jag att samla på tyska vaser? För nu kan jag nog räkna ihop ett antal som har funnit sin plats i köket och golvurnor, sina hörn. Jag minns att jag i yngre ålder fann dom rätt så fula och klumpiga men nu så har de med färg, form och variation, verkat fått sin lilla renässans med nya köpare. (Inte allra minst den fina bloggen: http://tusenvaser.blogspot.com/  visar det. Vilket genuint samlarintresse!) Och de kostar inte längre en 10:a,,,
Men jag är inte så insatt i ursprung och vem som har gjort dom. Dessa saknar etikett. Den vänstra vasen är drygt 28 cm hög men tyvärr omärkt (det är ett antagande att den är tysk) men dom andra står det:Germany, under.Hittades på Loppis i Grillby. Ursäkta för den sneda bilden,by the way.

Åter igen så äger jag en petrol-blå vas. Av någon anledning har dom som jag har köpt tidigare alltid haft en bukett plastblommor i sig vid försäljning. Lite anonyma kanske och svårsålda? Buketen lämnar jag dock kvar,,,

Josef Schott står för den tunga glas vasen till höger och i förgrunden finns en trio klassiska ljushållare från Lindshammar och av Christer Sjögren. Men väl hemma så fann jag att vanliga värmeljus inte rymdes så jag antar att det gäller att hitta något lämpligare i ljusväg,,,Jag längtar mer efter att åka runt på sommarloppisar och bara följa efter skyltar och pilar utan att bry sig om att stå kö och vänta in att en dörr öppnas! Då känner jag mig betydligt lugnare. Och slipper att ha folk "in på skinnet". I Strängnäs var det en liten kö utanför "Tolv korgar". Och jag fick sätta in radarn och kom utmed en större ISI-vas, en ISI -ljusstake (dock utan insats men jag har två sen tidigare och kan hitta alternativa lösningar för ögat :)) samt ett ISI-glas,,,men vad nu? Är det tänkt att jag ska försöka börja söka efter,,,? Jo, jag ska se om jag hittar några fler för de är ju rätt så fina, har jag märkt.Den lilla duken,eller bordstabletten, fanns det två av och jag är ju lite barnsligt förtjust i tryckta alster och Göteborg,,,
 


Och så har det blivit dax för lilla köksdelen!
Tre decennium av goda råd och dåtidens populära rätter kan man alltid fördjupa sig i och bläddra igenom.
 Ett orange köksredskap av Rosti Design och en lika färgglad, måttkanna men i gult. Passar bra då jag har den i 1 liters-.
Och så sommartunna retro-gardiner som jag inte än vet riktigt än om de är lite blekta i färgen men jag tror att de ska se ut så. Pga. att de är menade för ett kort fönster blir de istället en bra present till en vän.
En trio gamla högtid-servetter och dåtidens julmusik på singel.
Ett glatt förkläde med franska kockar i  aktion och en till duk.

  


Vad kan man få för 5 kr? Ett bildverk på dryga 50 sidor från 1936 som utgavs av Hemmets veckotidning.

Kom det varje vecka en sån där bild med i tidningen eller?
 Intressant läsning i alla fall :)

Min vän,som fick gardinerna får även detta stora tryck(som jag inte fick med i helhet) med fjällnära motiv och många renar. Ja, det passar in i hans övriga inredning.Vem har designat denna??

Grannen, två våningar upp, gillar udda tallrikar när han dukar.Och nu har han hjälpt mig med diverse skrot till soptippen så,,, han är värd: Rörstrands "Red Top"
och "Fiesta". Upsala Ekeby:s "Skotte" ser ni längst ut. Tre tallrikar för bara ett par kronor inköpta i Avesta på vägen hem från  Strängnäs. ;) Inte helt perfekta i skick men ack så trevliga på bordet ändå!

Och på en hylla stod ett antal kaffekoppar. Rörstrands men bara siffrorna 642 tillagt, under faten. Och jag visste inte vad jag tyckte inför dessa ,lite knepigt blommönster. Men så fick jag för mig att har jag  vissa kaffekoppar för jul så kan väl dessa bli för påsk och så blev det! Ja, alltid hittar man något,,, *ler*