11 juli, 2012

Ett golv att gilla,,,

Skellefteå. Här gick jag några händelserika år på gymnasium, sommarjobbade inom omsorgen som resulterade till en fast tjänst. Första lägenheten. Det skulle vara vitt och bulliga soffor. Mycket tyg i gardinerna och torkade blommor. Krom och svart i sovrummet.

Ja, den tiden känns avlägsen. Men vännerna har bestått. Naturligtvis försöker jag träffa några på min väg norrut och kvällens sängplats ligger ute på Morön. Ett par som gifte sig året efter dom hade flyttat till sitt 60-talshus.

Många detaljer blev kvar efter renoveringen och då måste jag välja att skriva om hallen för här finns ett golv som jag verkligen älskar! Forshaga linoliummatta. Original, troligen från 50-talets mitt. Och vilket skick sen! Trots att den tidigare ägaren hade egna barn och sedan dagisbarn,,, Jag hade inte tackat nej till detta golv hemma! I morgon är det jag som tassar runt här och försöker packa ihop mina pinaler och kläder. Evigt tacksam för gästfriheten. Och att jag fick ta dessa bilder. Samt låna datorn,,, 
En fin grupp av "Ritzi" av Gunnar Nylund/ Rörstrand samsas med en rund spegel i teak med läderrem. Hovmanstorp. Atelje Glas & Trä. Teakskåp med bardel, som blickfång.

Bordslampa från "Luxus" och trevliga teakskålar, till.Tilllägg: de har sparat en bit ur tapeten och ramat in. Tapeten som satt på väggen i hallen. Tyvärr var den för skadad för att bevaras och en sådan fondvägg som konkurerade med golvet. Det har jag full förståelse för. Men hade jag varit i samma sits: gud vad jag skulle vilja ha,,,men kan inte ha! En klick 50-tal som verkligen väcker ha-begäret,,,
Bäst att ta ett foto till för att neutralisera tanken!
Läshörnan. Ljusreflexer i glasen och en en fin textil till vänster: "Hundkex" av Maija Isola.