11 januari, 2012

20:nde Knut dansas julen ut,,,en liten rundvandring innan.

Kotte-tomtarna med vänner diggar i grupp, på Skantic-radion i hallen.Några har hängt med från barndommen-några tillhör skaran som blir kvar på loppis-bordet.Och dom bortratade värnar jag om,,, För personlighet har de i sina knubbiga gummiansikten.
Och piprensar-tomtarna ja, dom greppar tag i sin lykta eller käpp,,,


Och vad väntar nu i kapprummet då?
Jo,en salig blandning på ett symaskinsbord.Spegeln från mormor,gamla julkort som är så fina, ett charmigt grisfat med ålderns patina och så dessa småtomtar,,,
,,som har fått sin egen lilla scen, framför träljusstaken.Tomten till vänster, har funnit sin plats med en jultidning i bakgrunden Jenny Nyström är naturligtvis illustratören och årgången, 1898.
En som har  hamnat på efterkälken är den lille grå tomten som försöker hinna ikapp "Tomteparaden".
Hittade denna klassiker av Jerry Roupe, på Kupan.
Mitt i rusningen dessutom,när de hade öppnat dörrarna.Längst ned i en textilhög.För 10 kr - ja, ibland kan man ha tur :)
Luma - lampan: Ljusbuketten är en anna julklassiker. Fast när jag ropade in den på auktion för 10 år sedan, så hade jag ingen aning vad jag hade ropat in.
Och mina auktion-erfarenheter kan jag räkna
på mina fem fingrar,,,Men en jul utan tidsenlig musik är ingen jul. Och min röda grammofon går på högvarv from. första advent.
Har fått för mig att samla på mig lite singlar.för visst är
de en kul detalj,dessa glansiga skivfodral!
Och dom hemskapta? tygtomtarna skidar glatt fram i teakhyllan,,, 

,,,, medan några änglar vakar över dom i dörren mot sovrummet. Min smått hysteriska "Ljusspiral" ser man inte så ofta och visst har bekanta rynkat avståndstagande mot denna gran-skapelse men jag tycker den är kul. Och det tycker nog Söderhäll-familjen ,med bock, under åxå,,,*ler*


Fortsättning följer,,
Jag har ju bara kommit halvvägs med mina bilder!!