05 april, 2012

Glad påsk från FalunGodis-gömmor och gummor och kycklingar på rad.

Gabriel par som är storögda.

Leksandshöna bredvid en omärkt kamrat.

På min Skantic-radio har jag samlat ihop min skara av
hönor och tuppar.Utrymmes-brist naturligtvis.
Det är väl lättast att ha alla på samma plats.
En del omärkta och en del märkta med IMPORT. Svårt att bestämma åldern på men jag tycker  dom är fina
Syco-tuppen har fastnat för sin Ruscha vän
och har sin charm i sitt material och kan inte ersättas med dagens moderna påskprylar. I alla fall inte för mig. Fast visst har det krupit in en och annan sak från Indiska och nån textil från Hemtex. Jag tänker njuta
av en solig inledning på  april, låta bilderna tala,,,och önska dig en:  Glad Påsk!


Så fina när dom sitter å gungar i ägget.


Klämmiga vik-rader i bokhyllan.
Påskliljor i blom.
Ulliga kycklingar på matjakt.


Påsktanterna är glada i vaser.


En broderad kudde vilar i fladdermus-fåtöljen.
Ett par under pärlhyacinten som har hittat en ISI-ishink, att stå i.
 Cortendorf-höna i bakgrunden

Piprensar-tuppen har hamnat i ett färggrant tyskt sällskap.


Påskkärringen är mycket stolt att få stå bland Schlossberg-keramiken. Katten är mest vettskrämd,,,
Gamla påskkort är så målande.

 Är det Ystad metall som står för tupparna?
Kerstin Frykstrands bilder går alltid hem
En lagom road påskkärring i riset.
Ett gammalt godisägg framför tupp-familjen.
Sovrummet har sin vik-rad
Gunnar Anders populära små kycklingar

70-tal med höns?

Hårresande bland ägg.

Köket med sin klassiska vita trio.
Trätuppar på parad.

31 kommentarer:

 1. Glad Påsk!! Tur att man inte är ensam om att vara "tupptokig"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad påsk själv! Ja, du är inte ensam om det - fast jag är 7 resor värre när det gäller julen :)

   Radera
 2. Det var mig en präktig samling! Själv äger jag inte ett endaste litet påskpynt. Men jag måste erkänna att jag föll för de storögda från Gabriel och de som Gunnar Ander står bakom. Mycket fina.

  Du, jag är ju på jakt efter en gammal radio(möbel). Kan du kanske visa en bild på din så att jag får en känsla för vad det är jag letar efter :) Skulle vara roligt att se den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad påsk på dig!
   Åh ,inte ett endaste? Men då vet jag att du kommer att titta efter Gabriel och Ander i alla fall:)
   Jag har haft turen att hitta Gabriel på skilda loppisar i Sandviken och fåglarna i Hofors:orignalask med en "innehållslapp" var de kommer i från. Ganska attraktiva på Tradera,,,

   Min grammofonradio är en Blaupunkt Arkansas (den mörkare varianten) och ljudet är verkligen jättebra men köptes in som förvaring av mina glas ,är inte komplett(bla har grammofon-delen tagits bort för att ha förvaring istället)och kostade därför bara ett par hundra.Men jag ska kanske göra ett inslag om glasen framöver?? Det finns så mycket att välja på så googlar du på radiogrammofon får du nog upp en del modeller. Det finns en del jättefina med stringben som inte är klumpiga.Priset har dock ökat på dom attraktiva modellerna!

   Radera
  2. Måste komplettera att jag blev osäker vad du menar för radio för den som tupparna står på är bara en bordsmodell och den i vardagsrummet är en mer en möbel. Men bägge två kommer jag att lägga in framöver!

   Radera
 3. Underbara bilder! Åh vad sotis jag blir på din tupp-o-höne-samling..!

  Glad Påsk från Göteborg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad påsk! Ja, jag "påskade" på här ordentligt på bloggen men jag är ju inte minimalistiskt på något vis,,,Hälsa Göteborg :)

   Radera
 4. Så mycket påskpynt, imponerad! Och du, skulle du tröttna på Gabrieltupparna är jag spekulant...De var skitsnygga!

  Glad Påsk från Rimforsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg du din påskkärring då? *ler*
   Oj,oj -jag tror nog att du kan få tag i dom för de är inte ovanliga men på Tradera får du satsa lite "off-season" -kring påsk kostar de.Jag tycker att de är så trevliga att paret får stå framme året om!

   Glad påsk till dig och Rimforsa :)

   Radera
  2. Precis vad jag tänkte, hittar jag ett par har de en given åretruntplacering i vardagsrummet här hemma. Jag ska hålla ögonen öppna. Och ja, jag såg min påskkärring:)

   Radera
 5. Underbara bilder! Glad påsk! // Från Gävle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket-glad påsktill dig och Gävle! Ja, hade jag en systemkamera skulle jag nog kunna ta bättre bilder men just nu får det duga så :)

   Radera
 6. Men oj så fint! Vilken sida! Kul att du kom in till min lilla sida och gav en kommentar! Häftig bakgrund du på din blogg!
  Härliga påskfynd!!!!

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du gillar min sida! Fast än att den är så färgglad och följer ingen ordning när det gäller bild och text! Precis som min personlighet :)
  Bakgrunden är från tavlan som jag har i hallen och sam alla gäster möter när de kommer hem till mig. Loppade till mig den på kommunens "Ta-till-vara" ,det är ett tryck men jag har ingen aning av vem men jag brukar skämta om att den föreställer mig när jag är rosenrasande och att min bästa vän inte förstår vad det är frågan om,,,,haha!
  Glad påsk på dig!

  SvaraRadera
 8. Mycken Glad Påsk! Du har så mycket roliga pryttlar så man blir alldeles...yr?! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gittan! Hur många killar känner du som utsrålar "pryttelvarning",,,haha. Men jag har riktiga möbler åxå!Dom blir man kanske inte så yr av
   och dom loppar jag mig inte så ofta till.
   Mina skåp är ganska fulla,,, Och mina arbetskamrater framkallar jag nog en stressbeteende hos och städmani, när dom hälsar på - för prylar och textilier dammar det ju hela tiden,av.
   Samt mina fåglar,,,
   GLAD PÅSK!!

   Radera
  2. Jag tror inte jag känner nån som utstrålar det...men det är så trevligt att du delger oss alla dina trevliga "pryttlar".

   Radera
 9. Gabriel-tupparna var ju bara för läckra! Helt klart favoriterna i din färgsprakande samling!
  Ser att du har ett par snygga tryck av Lars Nyman också, ännu en favorit. :)
  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är dom! Som jag har nämnt tidigare, så har jag dom framme året om och förhoppningsvis hoppas jag att ingen tycker att jag har glömt bort påsken. Men så har jag lite av fågel och fisk tema i köket bland allt det orangea-gula-bruna -röda,,,
   Lars Nyman trycken kommer från Insjön och dom var så billiga(eller rättare sagt,till bra pris)att jag köpte flera -
   dom får växla på min kylskåpsdörr :)
   Glad påsk!

   Radera
 10. Glad Påsk från Nossebro till Falun! Vet inte hur jag lyckades hamna fel i geografin och tro du bodde i Göteborg! Du undrade kanske varför jag skrev- om du har vägarna förbi- är ju inte såå ofta från Falun kanske. Ibland går inte hissen ända upp, alla indianer är inte i kanoten, så är det, men nu vet jag att min kära Retroknopp bor i FALUN.
  Åh så trevliga påsksaker du visar! Tupparna så läckra så även jag tog mej en tur till källaren för att kolla en spartupp väldigt lik din sycotupp i formen och jo det var en Syco med etikett och allt. Är ju inte påsktupp, men så färgglad att den fick stå kvar med sin fjäderpyntade stjärt från Lions i Götet
  instucken i myntinlägget.
  Påskkycklingen med grön underdel bredvid de ulliga gissar jag är av den mindre söta sorten, likaså är ju de i riset bara såå söta.
  Gillade påskkudden, men får nöja mej med min nyligen inköpta bollakudde för 20:kr. Har för ett antal år sen provat på att göra bollakudde och jo jag har en färdig ovandel, men till klar kudde... bättre köpa, såg som ny ut och priset- topp, vet ju hur mycket garn som gick åt.
  Vaserna bredvid ensamma gumman är vill ha, vill ha över.
  Gunnar Anderkycklingarna känner jag samma för.
  Så fastnade blicken på den röda krukan bakom vita tupparna
  mmm den skulle man vilja sett närmre på. Blomkrukor i glas = favorit sen blir de än bättre med knoppar på och denna lyste.
  Fortsatt fin påsk fr Kerstiniretronossebro

  SvaraRadera
 11. Oj,vad observant du är-du ser verkligen deltaljerna. Det är lustigt att jag har i dag vunnit ett tradera-bud på en spartupp som jag har sneglat på och är läcker i färgsättninen, en Syco-kanske samma som du nämner om?
  Jag måste nog googla om vad du menar med bollakudde!! Jag är inte så insatt,,
  Den där röda krukan kan vara likaså en skål då jag just då hade vindruvor i.Den fick jag en vän me från en loppis,vet inget om den.
  Ps, jag har inte glömt bort dina/mina servetter men lyckats blanda ihop dig och en annan besökare ja, hon måste väl ha undrat;över mitt konstiga avslut i inlägget :)
  En glad påsk önskar jag dig!!

  SvaraRadera
 12. hoppas du hittar om bollakuddar. Är inget nyare "handarbete"-
  gjordes av karlar förr, kanske för de var bra på att tillverka den ram med spikar i som behövs för att göra kudden. Om jag nu ägt kamera, kunnat fota + lägga ut på datorn skulle jag plockat fram min ram och bredvid lagt nyinköpta kudden, men, men- äger ingen kamera, kan inte ta kort och datorn behärskar jag inte.
  Är helt säker du vet vilken kudde jag beskriver tror nog din mormor hade en sådan.
  Misstänkte lite att krukan kunde vara en skål- hur som helst vacker är den!
  Ingen brådska med servetterna- inlägget såg jag och anade att du tagit fel. Hade varit trevligt med än en samlare förstås.
  I dag är det GLAD PÅSK sa min syster som vet om sånt, så det
  önskar nu Kerstiniretron

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag varit in å kollat kuddarna men du, nä, jag har aldrig sett sådana! Kanske det inte var så populärt i västerbottens inland *ler* men nu fick jag lära mig nått mer!
   Ha det så bra!!

   Radera
 13. Så himla kul att se så mycket fint pynt på en gång !
  Har själv bara några få av dom här sakerna, Gabrieltuppen, en liten porslinskyckling och så dom där med glas i som då tydligen är av Gunnar Ander. Såg damen i mitten på översta bilden på en loppis i helgen men säljaren ville ha 100 kr...verkade väldigt dyrt tyckte jag som avstod och sen istället köpte en sån där liten kyckling i sitt skal som hänger i påskriset.
  Det var mej du förväxlade med Kerstin i ert servettprat, jag undrade lite men tänkte det skulle komma en förklaring :-))
  Gillar iofs servetter jag med :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,jag gillar inte att kalla mig samlare för jag har lite områden här å var som lockar mig men då har ag ju inte än visat alla "negresser" som jag har hemma i gips ,keramik å porslin,,,oj,oj,,phu!
   (jag kommer aldrig med i en stilfull inredningsbilaga) Nu måste jag liksom hejda mig. Och det gäller även påsksaker för jag har bara ett överskåp åt dem :) Men det du har är ju fint,,,visst är det otroligt vad mycket man kan ha gemensamt :)

   Ja, det där med Kerstin servetter blev ju lite pinsamt men du verkar inte ha blivit alltför konfunderad :)

   Att jag före jul skulle engagera mig i en blogg och kommentera andras fanns inte i fantasin. Och att ha haft 3500 besök efter några månader. Så era inlägg, funderingar och kommentarer är så uppskattade och uppmuntrande för mitt intresse.
   Tack.*ler*

   Hälsningar
   RETROKNOPPEN

   Radera
 14. har själv inte tänkt på att googla på bollakuddar, men blev såå nyfiken när du varit in. Härnösand ganska långt norrut där såg jag varit kurs i dessa kuddar. Bästa inlägget dock var det på sid 10 Bollakudde handgjort- där såg man steg för steg hur kudden blev till.
  Kerstiniretron

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, då ska jag kolla upp det! Tack för besöket :)

   Radera
 15. Vilken färgglad kavalkad av bilder. Tupparna på parad en klar favorit. har just hittat hit och ska nu surfa runt lite här. Din header var som lockande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittade hit och tack!
   Och det såg jag nu i juli fast det var i påskas som du skrev - fy på mig. Ja, jag hoppas att rund-surfingen var givande,,,och att du har varit på återbesök,,,bildkavalkader är så typiskt mig *ler*

   Radera
 16. Hej såg att du hade Schlossberg vaser undrar om du vet vad modellen heter letar så en galning men hittar inget om vasen verkar vara svår att hitta är dom värda något? den som ser ut som rinnande färg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till fyndet!
   Ledsen men jag har också googlat och försökt hitta en liknande vas men bildmässigt är det ju bara svenska! träffar och sen har jag gått in på tyska sidor och ebay,etsy å pinecrest men samma bristfälliga resultat där.
   Man skulle kunna tro genom detta att det är en ovanligare glasyr vars modell liknar Liesel Spornhauer:s modell med dekoren "Kuba". Den dekoren verkar ha en del samlare men priserna varierar kraftigt på den tyska marknaden (där betingar de bättre pris).
   På Ebay kostar en del modeller från 100 kronor och ett par hundra upp. Ja, större modeller och med ovanlig form har varit kring 1000 kr och mer. Men här i Sverige så är det bara vissa fantaster som förstår sig på. Skulle jag sätta vasen på TRADERA skulle jag personligen dra till med 200 kr (att börja med) - för jag tycker ju att den är så läcker!
   Än så länge så kan man fynda tysk keramik ganska lätt men visst sticker dekoren ut. Det finns en tyskskriven handbok ute på nätet och en som kanske har den är "1000 vaser" - bloggen alltså.
   Hon kan du alltid fråga - en annan får söka all info på nätet,,, *ler*
   Lycka till!

   Radera