15 februari, 2013

Innan Stockholm,,,

Länge sen sist? Jobbet har tagit sitt. Här kommer dock en mindre loppis-genomgång. Veckan som har varit. Egentligen borde jag inte försöka mig på ett inlägg. Jag ska ju åka tidigt iväg i morgon bitti på Antikmässan men jag hoppas innerligt att det blir en eller två timmars sömn på tåget. Stockholms-helgen hägrar,,,på lördagen ska vi gå och se "La Cage aux Folles" på Oscarsteatern.

Hoppas bara att jag kan bita ihop mot eventuell trötthet efter en koffein-kick och njuta av trevligt sällskap när retrobloggarna träffas under dagen. Det ska bli kul. Kanske rent av ganska givande,,, :) Har dock ingen större förhoppning vad montrarna kan erbjuda och då tänker jag i inköp men idel ögongodis lär jag nog se, garanterat.

Äh, nu skippar vi tugget utan tar oss raskt in på det lilla som jag har fyndat mig till sen sist. Trots en lördags-sväng till några återvinnings-affärer i  Faluns omgivning så var det inte mycket som jag reagerade på. Det som jag fann på Myrorna kan jag emellertid ta nu. Nämligen några små tallrikar som jag inte vet om jag ska hänga upp än.

Det finns ju möjlighet för sådant, på baksidan. Små tunna, vita fat från Arabia. En lämnade jag kvar för det var en onödig nagg på den. En stund senare träffade jag på Benny från "Porslinsbloggen" i lokalen och som vanligt gissade han rätt på var dessa hör hemma. Nämligen ur den breda produktionen: "Emilia" (1949-1964) av Raija Uosikkinen.


Små, nätta tryck på faten men bra mycket detaljerade med rätta tidsandan. 25 kr/st blev det.
En liten titt närmare på vårens torghandel. Ser ni den lilla signeringen RU?
Filten var mycket fräsch och piggade upp med sin blotta närvaro - en glad 50-lapp betalades.
En nyans av 70-talet: småblommig plåtbricka och ett servettställ, i orange. En Selma tillsammans.
Okänd grön sejdel med puntel-märke och en mindre voffsing bredvid sig. Kanske en Upsala Ekeby:are som mycket annat i djurväg. En Selma till!
En repris: hittade ett "Jobs handtryck" av Gocken Jobs, för en,,Selma! Ursäkta att jag inte ha strukit men jag vill att den ska ,skyndsamt, hamna bland jultextilierna,,,tills nästa jul. Kanske då?   ;)
Ja, det var allt! Ovanligt lite för att vara mej,,,

Men ett litet klipp i dessa meloditävlings-tider, kan väl avrunda detta inlägg: 1968 vann Siw en tysk schlagertävling "Der Deutsche Schlagerwettbewerb"(som jag köpte som dvd på en av resorna till Berlin - kultvarning!) med låten "Harlekin". Man kan ju glatt konstatera att Siwan är inte bara en färgstark person utan ,,, ja, vad har hon på sig?