14 januari, 2012

Och i min kasse hamnade,,,

Idag slutade jag min sovande jour vid 9.30. Det fanns ingen möjlighet att hinna till bordsloppisen vid Rusta i tid men jag var nog inte på slösarhumör,eller? Utan några förväntningar blev det  stund i trängsel och hög ljudnivå.
Kom ut några tior fattigare.Sen bilades det till Nordstans,,,Där var det också mer folk än vanligt.Halva priset gällde då de flyttar upp i industriområdet i februari och blir PMU. Det välkomnar jag! Har varit på PMU i andra städer och hittat många roliga saker utan alltför vassa armbågar,,,Men nu blev det lite lite antiklimax för det var rätt urplockat,,,suck.

Men,, jag kom i alla fall hem med en roligt illustrerat HÄFTE från Konsum! Och när jag bläddrade igenom så skrattade jag gott över alla reklaminslag som sagan var kryddad med:",,,och dukarna sen. Sulfo och Persil och Tend och dom andra tvättmedlen från Henkel,dom kan göra underverk dom."
 "Du sa något . Tur att vi har en Hugin dammsugare,för det krävs visst rejäla don,,," Ja , jag har bara ögnat igenom berättelsen,tittat mera på bilderna men ni kanske kan gissa er till händelseförloppet    :)


-Asmiral - till er tjänst!

 
Kanske en fin servis till mor och något eldfast?

                                        

Och den röda kossan är väl bekant?
Men en Ljusbukett vore väl inte så dumt?Vi får väl säga att tidsandan tilllät Konsum att bli global?


http://sv.wikipedia.org/wiki/To

Men vad tycker ni om GARDINEN då? Ja, de som är bakgrund till häftet? Kanske 60-tal? Ja, jag köpte det för några kronor och om det inte kommer till användning så är det väl en vårfläkt att bli påmind om,,, :)

 "BARNA HEDENHÖS I Världsrymden" från -55 ,kan bli en lämplig retrokick och ett fantasieggande äventyr för på Wikipedia skriver dom: De besöker först månen och sedan Mars, med sin New York-liknande arkitektur och sina kanaler. Till hjälp har de bränslet "ur-an", rymddräkter av päls, och några "sagogryn" som ger deras raket en fantastisk hastighet." Så nu vet ni vad jag ska bläddra i ,vid sängdax :)
(förresten-finns sagogryn att få tag i? Det åt ju jag när jag var liten,,,)

Och i morgon kanske nån vill SPELa lite "Kvitt eller dubbelt"?  Men jag tror att det blir svårt för jag vände på en 10000 kr:s fråga där det stod: "Vad eller vem var eller är Kulnev?"       Ingé aning!


Ja, jag har ett antal GLAS-alster och några är som petrolblåa (tror jag färgen heter) och tilltalar mig väl.Men av vem och när,de är tillverkade är svårare att veta.Här satt dock en fin etikett kvar.Gunnar Ander och Lindshammar.Så nu står den i vitrinen.Betydligt renare, efter många års smuts på insidan. Kanske därför ingen ville ha den?

FOTOALBUMET kommer kanske till användning men tillsvidare  står det på lut i bokhyllan, Och sen blir jag bara lyrisk av att få gnugga på den raspiga plastytan och titta på det fina trycket :)


(PS. Sen kom jag hem med några gamla nr, av "äventyrstidningen Levande Livet", äldre julkort och en flört(kul)-ig gammal snögubbe Thats it!)

Hälsningar
RETROknoppen