21 juni, 2014

Midsommar!


Tidig morgon, solen lyser in - termometern visar endast 10 grader. I går firades det midsommar i traditionell stil hos kompisen Micke med gäster.
Dagarna har rusat fram. Jobbar lite intensivare nu inför semestern. Känner som att jag aldrig hinner med att vara riktigt hemma. Men 7 tvättar hann jag med på midsommaaftonen!
Det måste vara rätt ovanlig sysselsättning som denna dag,,, 

Jag kommer att nämna om min nya erfarenhet av Täby bakluckeloppis i nästa inlägg, eventuella sommarstugevisningar och vad som har hamnat i mitt hem på det sistone. Men just nu laddar jag att hjälpa till med midsommardagens festligheter, laga mat och duka - någonstans i ett hörn av sommrigaste av Dalarna. Så jag vet vad som förväntas,,,
Laddade ned appen för att skriva ned detta inlägg via mobilen men vet inte hur detta kommer att se ut och om bilderna kommer med,,, ha överseende.

Förresten, lupiner är som finast just nu. Sen jag flyttade till Dalarna så har de blivit min favoritväxt.
De lyser upp när vädret är grått och trist. De följer med mig när jag cyklar vägen till och från jobbet i Sundborn. De tar plats och breder ut sig som det vackraste av ogräs. De är del av den svenska sommaren.
Och när jag skrubbar potatisarna idag till matjesillen så kommer jag att se dem utanför köksfönstret.
VACKERT!

Trevlig fortsättning!

lupiner i trädgården
dukning pågår