11 februari, 2012

Sent ute med salt och peppar men ändå,,,

Ja,jag har nog lite att skylla på nu. Länge sen sist här på Retroknoppen!
Har nämligen suttit nedsjunken i salongsmörkret och njutit av 26 filmer under festivalveckan i Göteborg och sen fick jag lov att göra något åt min alltmer tröga dator. Så nu sitter jag och njuter på ett annat sätt med blixtsnabba sidor och uppladdningar,,,med ett nyinköp.Äntligen!
Och nu när jag läser runt på diverse bloggar så ser jag hur ett antal har visat upp  lite av sina salt och peppar -alster. Tänkte att jag skulle inte vara sämre,,,men var var nu sladden till att ladda kameran??

Jag är en obotlig tidsoptimist,,,

Nu blev det ,äntligen, några snabba bilder:

Till vänster:
Köpte inte så många souvenirer med mig när jag var för ett 10-tal år sedan till Nya Zeeland. Men dessa ströare hängde med i bagaget. Den orange:a eran i mitt kök hade just då börjat rota sig och då även ett ökat intresse för äldre saker. I Christchurch,parkernas stad, fanns det nog mer av trädgårdar än loppisar,,,men en retro-affär visade sig ligga just runt hörnet där jag var inneboende.Det fanns så mycket där att titta på men tyvärr inte lika lätt att frakta hem så då blev det bla.dom här. De tronar nu uppe i röda hyllan. Okänd tillverkare för mig.

Mitten:
På ett skrotbord på en Dala-loppis i fjol, stod dessa två och väntade på att bli köpta. De kände sig nog ganska billiga då priset blev en 10,styck. Ja, särskilt då de visade sig vara Goebel,,,

Höger: Jag blir så glad att se dekoren till min servis från norska Figgjo flint! "Safran" heter den.Man blir liksom sol-glad av att duka! Och när jag fann igen ströarna på Tradera så var det ju bara att komplettera :)


I vardagsrummet har jag 50/60-tal.Tillägger att jag täcker visst upp olika årtionden i varje rum och kvadrat,,,det kommer ni att märka framöver!

På matbordet står det,,,


Höger: pigga små pingviner som glädjer tillvaron på ett lite kitsch:igt och naivt sätt. Dom ser allt vad man stoppar i sig, i sina käcka prickiga flugor. Och till...


Vänster: Syco eller Deco?? Finns nog i olika uppsättningar.Slumpades bort i en pryllåda. Men då jag har lite Jie-burkar och liknande i bokhyllan(som inte fungerar numera av det ändamålet,,,) så smälter de in finfint.

Har jag missat någon ströare nu? Ja, det får historien förtälja senare. Slutligen,,,,,,väntar vid diskbänken nu en liten men väl smutsig Granada-form (Rörstrand) att hänge mig åt.Ska gå tillbaks till det jag gjorde innan. Och visst är det tur att det finns lite ingrodd äldre porslin på marknaden som ingen vill se åt!!
Jag är liksom ganska tjurig av mig och hur mycket
har jag inte fräschat upp bara i diskbaljan :)
Och då har inköpspriset motsvarat det vidbrända eller ingrodda,,men kanske är denna form ett dömt projekt,,suck.,(ursäkta den dåliga bilden)

Nåväl,vad är en bal på slottet? Jag kan ju alltid servera en klase vindruvor i den och vidhålla att jag älskar den naiva men tidstypiska dekoren som pryder kanten!

Allt går ju att använda på något sätt  :)