31 januari, 2013

Snart kommer jag hem,,,


,,,efter en intensiv filmfestival-vecka i Göteborg. Det är här jag är för att ladda jobb-batteriet med att ta mig mellan biograferna och se hela 22 filmer. Det kulturella hjärtat behöver och får en lagom dos vid denna tid på året och ur det digra utbudet fastnar det alltid vissa pärlor.
Vissa pärlor som kanske inte kommmer upp på den svenska biografen. I dag såg jag tex. en finstämd film med tidens allvar, Serbiens Oscars-bidrag, som verkligen grep tag i själen. Det är väl så det ska vara. Att bli berörd,,,

Mellan den goda Havets Wallenbergare på "Sjöbaren" och semlan runt hörnet har det dessutom blivit några loppisar men de eventuella fynden får komma i nästa inlägg. Samt några inköp innan jag åkte i väg. Naturligtvis blev det för mycker tidstress att sammanfatta till ett innan jag åkte.
Och nu så blir ska jag åter testa Blogger-appen, som ett livstecken från RETROknoppen fast jag helst vill sitta vid min egen dator!

Bilderna då?
Ja, först och främst måste jag säga att jag älskar neon som lyser upp i kvällsmörkret!
Och på entretaket till filmfestivalens huvudborg Draken så välkomnar ett pampigt vikingaskepp. Godis för ögat. Godis för ögat är det dessutom att njuta av salongen. Ja, det är nog en av sveriges vackraste!
Sen måste jag berätta att jag alltid sover retro när jag är här i Göteborg :-)
Påslakanet har hängt med sedan 70-talet, intygar värdinnan i huset. Det borgar ju för vilken god kvalite det kunde vara förr och detta har tvättats många gånger,,,
En filmfestival utan påslakanet är inte den ultimata filmfestivalen. Det vet hon. Så
sängen står bäddad när jag kommer ner,,,  ;-)
Vi syns!

Mitt i prick!
Entrén till Biografen nr1!