18 september, 2012

Nattinlägg kl. 1


Kommer jag att orka med ett inlägg fast det är midnatt just nu och när jag vet att det arbetsdag i morgon? Svar : ja. Jag måste lära mig att inte skriva så mycket bara.
Jag sneglade upp mot överskåpen idag där jag förvarade textilier men ångrade tvärt då jag insåg att jag ville ge inlägget mera substans än ett hastverk.Öppnade jag nu där så fanns det risk att det blev dessutom lite utrensning, bara vid anblick,,,
Jag missade nämligen den förra bloggutmaningen då jag var på resande fot. Men det gör nog inget att jag fyller upp med lite favorittryck vid nästa tillfälle. Skåpet ska få stå orörd tills åt helgen,,,

Men vad ska jag bidra med då? Kanske  bara visa vad man kan hitta när man tycker att man har inte hittat någonting själv? (Lite loppis-saker och min spis har åter hamnat i foto-rampljuset).

Efter att ha jobbat dygn, låg ett tandläkarbesök på schemat. Med bedövad och bortdomnad käke blev det sen en cykeltur mellan Myrorna, Ta-till-vara och Loppishallen. PMU glömde jag bort totalt, tänkte inte på att de hade öppet måndagar.Typiskt.
Bland de övriga nämda ställena infann sig inte någon hjärtgalopp a`la fynd, mellan hyllorna. En sak där, en sak här. Tidsfördriv.
Men jag var nöjd över att ha gjort den fysiska aktiviteten som cykelturen innebar(än att ha slängt mig på soffan). Visar här innehållet i kassen:                                                                                                                                         
En tjeckisk "Abstract" från Sklo Union är en vas som man finner i olika kulörer. Och jag inte låta bli att köpa  där den står robust som en glasskulptur. (vad tur att jag känner en som samlar). Ett till fiskfat blev det åxå med rätt så kul form.

Åter en burk (efter min burkmani i sommar) men denna gång en Isaksons lyxmocca i lyxigt skick. Färgglatt värre(bättre)men jag undrar hur det kaffet smakade,,,och hur blev det hembakta när man tog till Mazettis kakhäfte? En vinter-ivrig stringtupp bevakar spisregionen,,,
Och så ting som jag har fått i veckan:

En god vän hade gjort en loppis-vända under helgen. Jag fick detta av honom idag som han tyckte skulle passa bättre hos mig: förresten, är det riktiga 70-tals glas som har inte brukats utan legat inplastade med en liten orange bricka under sig? En liten svartfilur tyckte han nog skulle passa hos mig och så en klassiker bland keramikplattor, av Irma Yourstone för Upsala Ekeby.


Tilllägg: Konstaterar på morgonen att jag har inte sett hur jag har stavat och lagt meningar, så jag måste nog sluta med mina nattliga inlägg. Tröttheten tar överhand,,,,zzzz. Dax att jobba!