31 januari, 2013

Snart kommer jag hem,,,


,,,efter en intensiv filmfestival-vecka i Göteborg. Det är här jag är för att ladda jobb-batteriet med att ta mig mellan biograferna och se hela 22 filmer. Det kulturella hjärtat behöver och får en lagom dos vid denna tid på året och ur det digra utbudet fastnar det alltid vissa pärlor.
Vissa pärlor som kanske inte kommmer upp på den svenska biografen. I dag såg jag tex. en finstämd film med tidens allvar, Serbiens Oscars-bidrag, som verkligen grep tag i själen. Det är väl så det ska vara. Att bli berörd,,,

Mellan den goda Havets Wallenbergare på "Sjöbaren" och semlan runt hörnet har det dessutom blivit några loppisar men de eventuella fynden får komma i nästa inlägg. Samt några inköp innan jag åkte i väg. Naturligtvis blev det för mycker tidstress att sammanfatta till ett innan jag åkte.
Och nu så blir ska jag åter testa Blogger-appen, som ett livstecken från RETROknoppen fast jag helst vill sitta vid min egen dator!

Bilderna då?
Ja, först och främst måste jag säga att jag älskar neon som lyser upp i kvällsmörkret!
Och på entretaket till filmfestivalens huvudborg Draken så välkomnar ett pampigt vikingaskepp. Godis för ögat. Godis för ögat är det dessutom att njuta av salongen. Ja, det är nog en av sveriges vackraste!
Sen måste jag berätta att jag alltid sover retro när jag är här i Göteborg :-)
Påslakanet har hängt med sedan 70-talet, intygar värdinnan i huset. Det borgar ju för vilken god kvalite det kunde vara förr och detta har tvättats många gånger,,,
En filmfestival utan påslakanet är inte den ultimata filmfestivalen. Det vet hon. Så
sängen står bäddad när jag kommer ner,,,  ;-)
Vi syns!

Mitt i prick!
Entrén till Biografen nr1!

10 kommentarer:

 1. Med sådana påslakan behövs inget sängöverkast, häftiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles rätt Helena! Det blev inget överkast under tiden jag var i Göteborg (nu är jag äntligen hemma!)
   Det blev inte många timmar i huset hur som helst och knappt ingen sovmorgon,,,

   Radera
 2. Dessa ljuvliga neonskyltar! Lessnar aldrig på dem... Påslakanet tror jag att jag skulle få ett anfall av. Väl så brokigt för mig! Så fult så att det blir läckert!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. et du: såg i Göteborg en sån där flera-meter-hög termometer som lyste upp efter ett hörn till en byggnad. Den är tillfixat men lever upp enligt den gamla med att visa upp temperaturen. Jag skulle vilja ha en i Falun också!

   Jag måste medge att det är inget som jag sover i i mitt sovrum då det är helt fel tidsmässigt och i färgerna så för mig är dessa 70-talssängkläder=Göteborgsfestivalen. Vem vet, kanske skulle jag få anfall själv efter ett dygn i samma rum,,, haha ;)

   Radera
 3. Lyckost! Hade inte tackat nej till att besöka en filmfestival, ibland saknar jag storstadsutbudet....
  Coolt påslakan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har besökt denna festival nu i 13 år, tror jag och det har blivit en tradition. Här hemma i Falun ser man ju bara det traditionella utbudet så de smala filmerna tar jag igen lite under denna vecka.
   Men du, trots att Stockholm ligger rel. nära så har det dock inte blivit en rusning dit för att uppleva deras ulturella utbud. På så sätt är jag nog mer hemma i Göteborg,,,
   En gång i tiden gick jag på en film och teaterlinje i närheten, ett år och jag minns att det var så spännande med helgerna då man tog tillfälle att känna på "storstads-pulsen".Slå runt litegrand,,, Men det var för 20 år sedan. Man har visst blivit äldre och lite "gubbig" av sig,tror jag,,,hehe.

   Radera
 4. Behövs inga kemiska tillsatser, med dessa påslakan är det bara att blunda och drömma ................ Synd att du inte hann en sväng till Uddevalla när du nu var på västkusten. Kanske nästa gång, du är alltid välkommen till Söders Nostalgi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En till som gillar sängkläderna wow! ;)
   Men du, jag kommer säkert ned i sommar för lägenhet finns alltid att låna i höghusen vid Bohusgården. Det är tur att man har den goda kontakten! Bara du inte har semesterstängt då - får kolla på nätet.
   Vi syns :)

   Radera
 5. Kul påslakan och vilket fint skick dom är i fortfarande.
  Hoppas du hinner med lite loppisar också mellan alla filmerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag undrar om sängkläder från tex. Jysk skulle klara av 35 års tvättande*ler*!
   Ja, resultatet av lite loppande mellan filmerna ser du väl nu i mitt senaste inlägg - det blev en del ;)
   Får se om du hittar något intressant bland småsakerna,,,
   Sköt om dig!

   Radera