08 november, 2012

Uppåt väggarna,,,


Marint, med en uggla längst upp.

Tre dagars samkväm med personalgruppen i en stuga. Vet ni vad det innebar för mig? Jo, tre dagars god mat, Björnparken, spel och lekar, och en fantastisk vacker utsikt över Orsasjön.

Och vi hade tur med vädret. När solen steg upp och sträckte ut sina strålar över ett frostbitet landskap så kändes det fantastiskt att beskåda sceneriet medan dom andra låg och sussade i sina sängar. Sedan dukades det upp till frukost,,,
Åter genomförde vi det. En tradition att komma varann närmare. Umgås. Ha kul. Skratta. Ett avbrott
som uppskattas för en ökad sammanhållning.Nu när jag kom hem i afton kändes det däremot som en våg av förpliktelser som hopades över en som en trave disk.
Jag hinner nämligen bara jobba ett långpass innan näsan pekar mot en vecka i Uddevalla!
Snacka om kort vecka i mitt lagda schema. Ingen vidare planering. Var fanns tiden att hinna med lite nytta innan resande fot igen?
Nu i kväll kom jag dessutom på att jag skulle visa ett livstecken på bloggen! Men vad skulle jag hitta på då?

Min fantasi och tidsbrist sträckte sig inte längre än vad som hamnade på väggen efter att jag fick fondväggen tapetserad,,,
Så här får ni en liten inblick i min "keramiska köks-värld" med fågel och fisk i temat. Där några bonader har också fått sitt utrymme.

"Noaks ark"

Tyvärr är det väl inget nytt att visa mer än att min beslutsångest resulterade till att "lyftet" blev väl inte så mycket till fond.  Jag hade ju så mycket som jag ville sätta upp kring fågelburarna (som hade suttit där innan). Ni kanske känner igen lite sedan tidigare inlägg.


Dvärgpapegojorna tex.verkar lite förundrade över allt det blommiga som ersatte den faluröda bakgrunden men de verkar ha kommit över den värsta chocken,,,


Ninnie keramik
Snett ovanför köksbordet sitter några tavlor av Ninnie keramik.
Dessa färgglada och tokroliga keramiktavlor brukar man hitta rätt billigt på loppis. I grupp blir de en mer uppiggande kombination. Man känner sig ganska retro-unik med den smaken. Men jag tror inte att jag är ensam?
Bibbi S kunde det här med att förmedla "Mataro".

Som sagt, på fredag till Uddevalla. Som medpassagerare och trevligt sällskap kommer det att bli ett antal loppisar. Några efter vägen. Fynd-radarn på. Då får ni kanske se vad jag har hittat, om jag hittar något efter en vecka på västkusten,,, ;)6 kommentarer:

 1. Orsabjörnpark. Där har jag varit som barn. Låter som en härlig vistelse.
  kermaiktavlor generellt (inte Stig så klart) brukar gå rätt billigt tycker jag. Det är fyndläge på dessa kanske. Keramiktavlor har mer och mer växt på mig, tycker att de är en vacker dekoration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isbjörnarna och tigrarna i all äta men vi kom lagom dit till matningen av lodjuren,,,dom är sååå fina!
   Jag trivs med att besöka djurparker. En sån där barnslig känsla som får en att dra på smilbandet-att förundras.

   Keramiktavlor finns det en uppsjö av. Prisvänliga: ibland. Samlarmöjlighet:ja. Känsliga vid Tradera-frakt:ja.
   Som du säger, en vacker dekoration,,,
   Jag har ju en halv vägg med afrikanska gipsfigurer dessutom. Allt retro- handlar ju inte bara om Stig Lindbergs-värde,,, ;)
   Tack för din kommentar :)

   Radera
 2. Nej, du är INTE ensam med din smak. Och att du och jag drar åt samma håll inredningsmässigt har vi ju konstaterat ett par gånger! Härliga bilder, vill ha varenda grej, utom då kanske de äkta papegojorna... Tyvärr skulle jag tro att de rätt så snart skulle förvandlas till kattmat här hemma.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha,,nä, jag vill nog inte heller att mina pappisar ska få möta ett sånt grymt öde! Det räcker att jag vill ha en hund. Hur det nu går ihop med min känsla att vara rädd om prylar,,,
   Jag vet att det finns för dig,lite lockande detaljer på köksväggarna *ler* Keramikplattan med grupp av röda fiskar är en favorit men tyvärr har jag inte den mörkröda varianten - den är finare. På tradera var det någon som fick någ en 1000-lapp extra då denne uppgav Lisa Larsson som upphovskvinna men det var bara ett typiskt försäljningsknep.
   Kanske blir våra keramiktavlor det attraktiva om två år som många retro-bloggare siar om. Det är i allafall ett fint önsketänkande,,,

   Radera
 3. Fina grejer, dina keramiktavlor och bonader är helt i min smak.
  Söta papegojor. Dom hade säkert blivit mer chockade om all färg runt om dom försvann ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid lika trevligt att höra att det är fler som delar ens smak *ler*. Visst byter jag ut ibland av mina alster men i i det stora hela så samlar jag lättare på mig,,,
   Nymfparakiten verkar vara ganska oberörd av inredning. På honom blev det inget kort,,,
   Ta hand om dig!

   Radera