07 augusti, 2012

Vaser


En färgstark tysk vas blev ett minne från veckans Stockholmsvistelse. Den lyste så starkt på hyllan hos Stadsmissionen så naturligtvis tog jag ingen hänsyn till företeelsen"Stockholms-priser". Ja, för det är ganska roande med lite prisjämförelser.
Jag var in på "Wigerdals värld", på Söder och konstaterade glatt vad mycket värdefullt som jag har hemma :) Jag gillar verkligen att gå in där och titta. Mitt loppis-blod säger dock till mig att det är ju skönt att man har fyndat så pass genom åren och då lagt pengar på annat tex. resor. Men det gäller ju mig. För någon annan som vill ha något så finns det ett blandat utbud där!

Ett fint ex. av "Hemmets kokbok"(1952) tillkom åxå!
Min första semestervecka kunde dock ha slutat bättre. Man är ingen ungdom längre. Kanske överskattar man sin förmåga med det att hoppa mellan klippor, i skärgården. Sandalerna råkade haka i = platt fall. Jag fick lov att besöka vårdcentralen idag för att bli mer omplåstrad och bandage-iliserad.  Sjukskriven en tid. Så min tänkta loppis-vända i Uppland får dröja ett tag. Men en vas kommer iallafall att hamna bland de övriga tyska som står på en röd serveringsbord, i köket :)

En tröst för min eländiga upplevelse fick jag i dock i dag. Det måste jag skriva om! När jag inte själv kan gå några sträckor så finns det nära vänner som tar vid, när de ska till PMU. Vad trevligt!
Jag fick en nämligen en, också färgstark, tillfrisknings-present! En mindre vas av modellen "Napoli" som Mari Simmulson gjorde för Upsala Ekeby, 1969/70. Det blev ett uppskattat tillskott i min lilla vas-samling, i hallen. Nu har jag maxat ytan. Så jag måste plocka bort den som konkurrerar med den andre,,,Och så blev det ett "Koklexikon" till, från -52. Kolorerade bilder inuti.
Mina små samlingsområden sprids bland vänner, som ringar på vattnet,,,Så på äldre dar så blir det väl att jag får sitta å prova var och varannat recept och få känna av smak från förr,,,om ingredienserna finns kvar.
Kanske det räcker med ett mindre inslag för denna gång?  Jag måste strax inta högt läge för handen ,,,

Ute vid Grinda.

14 kommentarer:

 1. Sjukskriven på semestern är ju inge kul när man planerat annat...men du hann ju fynda lite iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag kan glädja mej åt att jag kunde ha brutit armarna, slagit ut tänderna, slagit in pannbenet,,,men så här efteråt så är det väl bevis på mycket mjölk och starkt skelett,,,*ler* Ja, så nu när jag haltar omkring i lägenheten och är trist väder så finns det väl en viss mening med det,,,
   "Fyndet" blev ju sparsamt men sommaren är inte slut än och jag planerar en tur nästa vecka, fast man är inte så grann i fejjan!

   Radera
 2. Så trist att stockholmsresan slutade så illa. Hoppas du repar dej snart så du kan komma ut på fler turer.Roliga färgstarka vaser du köpt och fått!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken. Jag får lov att använda sandaler för mina skadade tår och handen är lindad men det blir nog loppis åt veckan! Ja, vaserna hade ju sin givna plats. Härligt med lite färg :)

   Radera
 3. Härliga fynd du gjort och fått. Jag ska själv på "loppisrace" till Stockholm på fredag tillsammans med största dottern. Det ser vi fram emot båda två!
  Och krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för all uppmuntran! Hoppas att fynden duggar tätt för er - väntar med spänning på ett maxat inlägg från dig!

   Radera
 4. Krya på dig...med ett litet loppisbesök när du kan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har redan syndat i dag med två loppisar(onsdag) :) Covercream i ansiktet mot de värsta blessyrerna och haltande gång. Jag är lite tjurskallig av mig. Men det är bil som gäller. Mina demolerade stortår är väl inpackade...

   Radera
 5. Ajjdå..Krya på dig! Härligt med vänner som kan loppa åt dig:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar - ja,presenter mottages med glädje!! Men visst är det roligare att vara ute å loppa "live". Och som du ser i kommentaren innan, så kunde jag inte hålla mig så länge :)

   Radera
 6. Men nu har jag missat ngt. Var din loppisresa så galen att du skadade fyndhanden och foten?

  Jag har också folk som fyndar åt mig på distans. Väldigt bekvämt måste jag säga. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. *ler* Fyndhanden kan vara både höger å vänster men skriftlig är jag vänsterhänt.Å galet tycker jag att det sällan blir i Stockholm för där vet jag om att priserna motsvarar ofta inte det ultimata loppispriset,,,Jag får hoppas att i mina kvarvande två veckor ska finnas möjlighet med en rundtur. Och att jag inte får skit i såren!

   Radera
 7. Sommar och skrubbsår hör väl ihop, ännu värre blir det om man lägger till loppisjakt till ekvationen. (Vet jag alltför väl som vred knät ur led på en regnig loppisrunda förra sommaren.) Men men, tiden läker alla sår.. ;) Så ta hand om dig nu så är du snart ute och tokfyndar igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och en "semester-kompis" ska nog ut i morgon;) Han sms:ade att han ville mot Karlstad - mitt nästa besök på vårdcentralen är på fredag. Det kan nog gå vägen. Det är ju jättejobbigt att vara inomhus. Lovar att inte bära tungt å gå korta metrar :)

   Radera