15 augusti, 2012

På haltande fot,,,

 "Halta Lottas krog" - ja, så har jag känt mig sen jag jag gjorde mitt "magplask" från en klippa i skärgården. Min blåa hand har fått tillbaks sin form och nu är det bara lillfingret som pekar blått. Ömmande revben är innanför skjortan och nu har jag bara en blåtira i ansikten kvar,,, som spår( som dock göms bra bakom glasögonen). Men haltar, det gör jag. Måste vila därefter.
Och jag tänker och hoppas på att mina nagelrivna/såriga tår läker och inte påverkar min kommande Greklandsresa,,,huvva.

Ullas färgglada textilbonad
Med hjälp (annars hade det varit omöjligt - tack!) så har jag besökt en och annan loppis. Började lite lätt här i stan, utökade till en vända mot Ludvika och så blev det mot Rättvik - att vara stilla är ju inte min grej. Förvånad? Nä, förstod väl det ;) Sommaren bara rinner iväg och med den stänger många vägloppisar,,,

Nu hamnade jag ändå i otakt med bloggen. Hann inte få in ett inlägg med dessa inköp innan jag styrde kosan mot Strängnäs för att hälsa på min kompis. Och att prata lite rese-förberedelser,,,Tar igen det nu.
Det som jag har hittat allra senast får ni nämligen ha till tåls att vänta framåt åt helgen, att läsa om (fast i facebooks-gruppen har jag avslöjat lite,,,).
                                      
Våffelvas till höger( Paul Kedelv/Reijmyre), en osignerad och tung vas och även den ljusgröna men vasen till höger är i allafall en Gullaskruv.

En anspråkslös string-ljusstake, Jens Quistgaards danska ljusstake, en kitschig plast-docka och en vägg-"negress" som min kompis i Strängnäs kan få.
En riktig Sverige-duk och en liten mindre kaffe-duk

Nittsjö-fat som jag gillade direkt! Och vasen måste ju hänga med! Inköpt på "Loppis-hallen". En omärkt uggla tittar upp. Den ska grannen mitt emot få. Hon samlar nämligen,,,

Från Borlänge: några assietter av Rörstrands "Anemon" till vänster. Till höger: några klassiska Gefle-djuptallrikar "Tellus" och i förgrunden, omärkta blommiga kaffekoppar som förgyller tillvaron och är ack så sköna å gröna :)

Dom här bulliga glasen har jag ingen aning vad det är för något. Men det var nog just bulligheten som lockade ;)

Småplockets tid är inte förbi: plastiga, härliga underlägg, en plasttomte som får komma fram om några månader, tryckta roliga saftglas och ser ni vad det är i teak, för något? Jo, till en stor tändsticks-låda. Stiligt, va?

Ibland kan jag inte undvika att köpa äldre, vackra glas,,så tunna!

Vasen och skålen med de roliga "svamparna" tillhör en serie av Ninnie:s Keramik.Dom franska besticken har jag nog kompletterat färdigt till mig nu,,,

Min mamma hade en gång en vas ur Mari Simmulsons (Upsala Ekeby) "Labyrint". Jag tyckte att den var skitful, minns jag. Men nu har jag bytt inställning,,,lagom till att mamma hade slängt bort den! Hittade för 5 spänn , askkoppen på Erikshjälpen i Rättvik, en liten början som"surrogat". Thebe-bestick för 1 kr/st. En Norsk eldfast miniform från  Figgjo flint: dekor "Astrid".

Vem längtar till jul? Trots allt: dukar hamnade i påsen :)

Det blev visst en Astrid Sampe-handduk till! Köpte "Gratulation" för en ett tag sen men den här var i finare skick. En engelsk handduk samsas med kudd-skydd, th.En broderad påskduk , saknade jag.
Gardiner som jag inte vet riktigt vad jag tycker om,,,

Har ni hört talas om "Svängsta Slottsmatta"? Nä, det hade inte jag heller innan jag köpte denna ryamatta  i Ludvika. Mattan heter: Bornholm och kostade 100-lappen.
En tidskrift för nyfikna: "Vet ni vad", sent 50-tal, med många färgglada bilder och i en gammal skrivbok hittade jag detta roliga tryckta "alfabet".

Det blev visst en hög! Och vad mer har jag att tillägga? Jo, att jag för första gången i mitt liv kritiserade en hjälporganisation nämligen Erikshjälpen i Rättvik för att dom sålde en "Mykolo" sockerskål ,så dyrt. 625 kr, läste jag i montern och det kändes väl som ett rövarpris. Det var kanske en dödssynd men hon som hade märkt varan hade" minsann googlat fram till det priset".
Jaha, jag kanske måste kolla upp det själv. Det var kanske inte så farligt. Men jag tog iallafall tillfälle att kommentera,,,

14 kommentarer:

 1. Många fina textilier du fyndat...gillar ryan skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gittan!
   Det är väl tur att textilier kan packas så platta och läggas in utan att svara skrymmande! Har en liten röd gammal resväska där 50/60-dukarna tex. hamnar men dragkedjan är lite svår att dra igen nu,,,, ;)

   Mina tidigare ryor är hem-knutna men fina de med! Roligt dock med en mera "äkta" rya - till ett sånt bra pris.
   (ingen orkade väl rulla upp å se vad det var för något som stod i hörnet,,,)

   Radera
 2. Finfina grejer som vanligt, jag tycker du hittar betydligt mer än genomsnittet av fina grejer, då räknar jag dessutom bort sånt som jag inte faller för ;-)

  Den Gullaskrufaren, vilket storlek är det på den? Jag har ju flera såna, men inte alla storlekar, så det kanske kan vara intressant om du tänkt på att byta bort den mot nåt trevligt!

  Vi har ju även lite mer bytesaffärer att avklara, så hojta till när du har tid och kan stappla dig fram :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du!! Jag kanske hamnar i loppis-träsket då jag inte kan ta hem en pinal till med mig hem??
   Men,,,jag lägger ju inte så värst mycket på saker å Tradera har jag dragit ned på. Jobbar på det iallafall.
   Gullaskruvarn är på 24 cm så troligen har du väl den eller?
   Ja, vi får ta kontakt inom tid :)

   Radera
 3. Vilken massa fina fynd! glasvaserna skulle jag inte säga nej till, allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena! Jag har nog vaknat från någon slumrig dvala när det gäller glasvaser,,,men jag undrar var jag ska börja stoppa dem? ;)

   Radera
 4. Men hmmm... Anemon är ju inte Westman :)

  Va många fina fynd! Jag gillar våffelvaserna de tycker att de är supertuffa men har dessvärre inte lyckats hitta ngn själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh,,vad pinsamt.(men du var först att kommentera;) En snabb googling och det är flera som har namngett Westman, speciellt på Tradera. Jag gick på det. Porslinbloggen har skrivit Herta Bengtsson,,,men nu förde jag bara in "Rörstrand". För det stämmer ju!
   Denna våffelvas stod faktiskt på ett skräpbord utanför loppisladan och samlade regnvatten. Otroligt att den var hel i huvudtaget. Men du kommer säkert att hitta!

   Radera
  2. Nu var du lite snabb att läsa, om det är koppen du menar så är modellen ritad av HB, dekor står okänd ;-)

   Radera
  3. Haha.Ja,det där är ju ditt område,,modell å dekor,,hjälp,,det här är överkurs för mig. Men jag ändrar inget mer nu i texten ;)
   Men gud vad mycket fel som finns ute på nätet va?? Ja,hur många saker tillskrivs inte Stig Lindberg på Tradera? Bra att du rättar till :)

   Radera
 5. Usch då, det verkar vara en riktigt otäck vurpa du gjorde om du är så illa däran fortfarande. :( Tur att du har vänliga medmänniskor som tar ut och luftar dig på loppis i alla fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kallar det tur i oturen. Tänder, händer och förståndet är kvar. Nu är det bara problem med vänsterhanden: kan inte gripa en penna rätt än,,,svullen än.
   Jag har ju mest suttit bredvid å sett efter loppisskyltar och vilat mellan varven. Det räcker med att någon kör så att jag få komma mig ut *ler*.(fast man borde spara pengar till Greklandsresan i stället,,,hmm)
   Tack för din omtanke :)

   Radera
 6. Du hade ju verkligen otur när du föll men tur då att ha så bra kompisar som hjälper dej att komma iväg på loppis, och tur när det gäller att fynda har du också.
  Den färgglada bonaden överst föll jag mest för men fiskfatet med matchande vas kom inte långt efter. Och glasen var ju så fina, och det udda porslinet...ja jag gillar ju lite av varje jag med som du hör :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Fynden har inte uteblivit pga. min nedsatta spring-förmåga, kan man säga! Och som alltid hittar du något intressant bland mina inköp. Vad kul! Men vilka konkurrenter vi skulle vara om vi hamnade samtidigt på en loppis! *ler*

   Min blogg känns lite enformig nu men inköpen överträffar nämligen antal inlägg så utrymmet att ta upp ev. samlande, göra besök på tex retrokaféer och hemma-hos- eller rätt å slätt: hur jag har hemma - ja, det hamnar i periferin.
   Jag är hur som helst, glad över att det finns någon intresserad som läser å tittar på bilderna :)

   Radera