08 juli, 2012

Lördags-loppat, så klart!

Ett kort inlägg levererat: jag håller nämligen på att packa väskan för att åka norrut. Semester: jaaaaaaaaa!
Ute strilar ett jämt regn i en grådisig slöja. Kvavt och fuktigt. Kanske därav min huvudvärk. Min största huvudvärk är dock hur jag ska hinna plocka undan inför grannens vaksamma ögon. Hon ska ju vattna och mata fåglarna en vecka,,,

Igår blev det ett par kassar med loppis-inköp. Fick åka med en vända mot Sandviken, utan att ha läst dagspressens annonser. Ja, utan förväntningar. Tidspress fanns då jag skulle se en aftonföreställning av "Cykelakuten" - Faluns återkommande sommarfars, vid regementet. Och med nöd å näppe hann vi!
Det blev ett antal vägloppisar och resultatet, det ser ni här nedan,,,
Nanny Stills vas; "Fenomena" från Riihimäen  Lasi och den blå, Glimma glasbruk. 20 kr/st.
Den vänstra har svensk etikett. Den högra (har jag tacksamt
fått veta) är Hovmanstorp glasbruk.
Äldre blomkrukor för ett par kronor.Ett par förrätts-tallrikar ur "Polar"/Gefle. Dekor av Berit Ternell. En rolig keramik-afrikan och en omärkt fisk.

Småplock bla. Reijmyre:s röda glas:"Rädda barnen" och Reffla-underlägg.

Textil-underlägg, smådukar, virkade tomtar och en vepa av Brit B-M

Något att läsa och ett fint litet pussel på "KottLasse"

Dyraste inköpet (som ska visst ha en svart sockel,såg jag på nätet). "Diana"  (jaktgudinnan) av Arthur Percy.  Figurinen kostade 180 kr och det var den värd!

Nu blev grannen på andra sidan vägen, glad när han fick dessa gardiner!

Och slutligen en tysk vas och en Bitossi;"Rimini  Blu för en tia.


15 kommentarer:

 1. Som vanligt har du gjort finfina fynd. Den turkosblå vasen på 2:a bilden är från Hovmantorp glasbruk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar! Och tack för att du med observant öga har identifierat!
   Ibland är det ju inte bara att googla för att få fram någon fakta, mycket tidskrävande dessutom,så om du ser något som du känner igen och som jag gör inte: skriv - för det uppskattas :)

   Radera
 2. fattar bara inte hur du alltid lyckas hitta så fina saker och till vilka priser sen! De oranga vaserna mmm. Har en riktigt lustig orange vas som jag inte sett i någons blogg. Var har jag kameran tro ???
  Härlig semestertur önskar
  kerstiniretron

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saken är ju inte att jag är som en igel att vara på loppisar vid start, det händer rätt sällan. Så de fina fynden uteblir, Stig Lindberg finns bara i fantasin, utan de är ting som ingen annan är intresserad av,,,för det mesta,,,Men så hamnar man på en tex. misslyckad bordsloppis eller en dold loppis och kan hitta som den här oranga vasen! Och ibland kan mandå googla fram både ett namn, en skapare och en prisbild,,,och då är kan man bli nöjd!! Men så är det just det här med färg och form förståss som atraherar mig främst..Inte pris eller klassiker ,eller status. Ett till vill man behålla länge!
   Jag vill nog att du ska besluta NU att starta en blogg-du har så många uppslag och är så duktig på att skriva!(din vas kan ju vara något i ,,,hästväg!)
   Trevlig sommar du åxå! :)

   Radera
 3. Ohhh!!! Alla fina fynd du gör...textilierna gör en rent knäsvag. Välkommen upp på din semester till Norrland...här finns det många fina loppisar också. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar textilierna! Jag har svårt att värja mig och nu tryter det tyvärr i förvaringsutrymme,,,

   Eftersom jag flyger, nu på min semester, så är det begränsat i handbagaget men något kommer nog upp på bloggen. Jag fyndade i Malå,,,så det ska nog vara i norr om man vill göra det. :)

   Radera
 4. blir provocerad av så här många bra fynd!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj,,,hoppas att du inte ta till med näven när jag gör nästa inlägg *ler*
   Men visst är det trevligt att få andras uppfattning och uppskattning för ens inköp. Jag har så många gånger fått oförstående axelryckningar och snörpta miner över min smak så det possitiva tar jag nu igen här i kommentarerna ;)

   Radera
  2. Hahaha, det rycker lite i högerarmen nu måste jag erkänna.
   Det är så kul att få visa upp sina inköp för likasinnade. Jag brukar säga att det är som att hitta fyndet igen och få ett lyckorus ytterligare en gång när någon dessutom tycker att det man köpt är riktigt fint.
   Gillar din blogg skarpt.

   Radera
 5. Många fina fynd som vanligt, Dianan vinner med hästlängder! Väl värd varenda krona!!

  SvaraRadera
 6. Ja du har gjort det igen ser jag. Många fina och roliga fynd.
  Köpte för ett tag sen två av Reijmyres Rädda Barnen-glas men var helt säker fram till nu på att det var ljuslyktor. Till jul får dom komma fram och bli det iallafall :-)
  Är det en vas, den med flickan på i samma bild?
  Föll nog annars mest för tallrikarna och böckerna den här gången om man nu ska välja något.
  Läste kommentarerna och skulle också tycka det var trevligt om Kerstin startade en retroblogg, men eftersom jag inte själv gör det kan jag ju inte propsa på ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tittade in! Ja, det är en vas men helt omärkt så det är nog inget märkvärdigt men en retro-bild ändå. Så kul att du hittar nått i intresse - jag gillar ju lite av varje så changsen finns ju :)

   Radera
 7. jag är in fler gånger och ser på din blogg. Du visar så många saker att man inte tar in allt och nu såg jag närmre på svampmotivet. Är det en duk? Handduk med svampmotiv har jag flera, men en duk ville jag gärna äga. Skulle du få än en för ögonen så köp gärna- jag kan ha något att byta med -radioapparatduk eller annat.
  Här är en som heller inte gillar att stå och vänta på öppning.
  Springloppis- min syster stod som första vid en sådan för länge sen. Men vad hjälpte det sa hon, alla andra sprang ju förbi mej.
  Detta har vi skrattat åt många gånger. Är väl därför jag inte vill stå först o hänga- springa- nja.
  Christin så glad jag blev än en som tror jag kan få till en blogg! Skaffa kamera och lära mej fota måste till först och här händer allt så långsamt.
  Kerstiniretron

  SvaraRadera
 8. Den skrovliga blå vasen som du skriver är okänd, jag har en röd sådan som har klisterlappen kvar. Den är från Glimma glasbruk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för informationen! Ska genast komplettera! Jättekul att det finns någon som läser mina tidigare inlägg och kan svara på mina funderingar. Det är jag verkligen tacksam över! :)

   Radera