05 juli, 2012

Nej, det är inte jag på bild!


Får jag presentera lite av det tokroliga som lockar mig till spontana inköp?
Denna något stirriga string-snubbe satt och tittade på mig när jag på 7 röda minuter skulle rusa igenom hela "Ta-Till-Vara" med påslagen retro-radar. Och hans kaxiga attityd och yviga rotborst-frilla fick mig att stanna upp.
I famnen satt visserligen en mycket malplacerad och ditsatt kruka. Den lämnade jag kvar. Jag antar att denna krigare har haft något helt annat där. Vad vet jag ej men det torde inte väl vara så svårt att hitta ett alternativ.
Vad tror ni?Hans lille följslagare har en mera försynt uppsyn under den dammgråa luggen. Men han har också en funktion som jag försökte räkna ut. Kan det vara en cigarrsnoppare eller?
Jag tänkte på mina övriga "tokroliga" detaljer som vill ha sällskap och tog honom resolut i näven, till kassan,,,

Liten och stor.En Perstorps Produkt, ett gult melamin-fat har hamnat i bakgrunden av en svart  "Kulan", Gustavsbergs klassiska askkopp av Gunnar Larsson.

 

Den här vasen hade fått hiskeliga plastblomster i sig, på PMU.
Då kan man ju inte se vasen i ett neutralare pespektiv!
Jag tänkte nog först att det var IKEA men när jag vände på den var det Germany och siffror så den är tysk. Och faktiskt ganska fin. Jag gillar det stilrena i glasyren och intalar mig nu att den är äldre än vad den ser ut. Här på bild har två krukbärande damer från Gabriel, stannat av och beundrar skapelsen.

Jag trodde att det var en Lava-vas men fick sen se sen att det var en ljuslykta.
Gardiner kan vara lätt  att plocka åt sig av. Och här kan jag nu visa inköp när man blir alltför textil-ivrig: jag kom hem med kontrasterna "Triffidernas uppror" och  "Gröna Lund". Jag blev nästan skrämd av de röda blafferna och
undrar än vem som har designat "skogen",,,,den känns stiliserad fridfull,,, *ler*
"Hakonbutikernas tips-råd-recept" står det på den
gråa pärmen.
Här bläddras det upp en ny färgglad bild för varje dag och denna dag serveras något riktigt rykande varmt: "Tv-omelett med musslor". Luxus serveras i några koppar som påminner om "Red Top". Snart samlas familjen  i soffan. Det är  "Hylands hörna" i kväll,,,


10 kommentarer:

 1. Åh, vilka godingar du fick tag i... Den med svarta rufset var ju bara så ...! Att kolla i gamla kokböcker är balsam för själen allra helst när sommaren uteblir....!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog sett "rufset" på tradera men det finns ju mycket som är string som är nytillverkat,,,tyvärr. "rufset" har iallafall några detaljer som visar ålder. Ja, skulle jag äta lika mycket som jag smörjer visuellt kråset med gamla kokböcker så skulle jag rulla ned till stan,,haha.
   Men jag trivs faktiskt med att jag har så brett intresse av samlande så det täcker även upp en hyllmeter av små häften till tunga saker med många sidor :)I

   Radera
 2. Trifidgardinen-helt underbar! Men du, när får vi se nån av alla dina gardiner uppe? :)
  Den lilla stringgubben var charmig och du hittar säkert nåt passande fat eller kruka att sätta i hans öppna famn. Vad vet, du kanske redan har nåt i gömmorna som skulle passa bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbara?? *ler* det trodde jag ingen skulle kommentera! Och om det fanns tid så skulle jag byta gardiner bums men nu ligger allt i prioriterningar och en vecka bortrest. Men vem vet, kanske sätter jag in ett bildbevis,, ;)
   Ja,jag ska försöka hitta något fat men man kan ju undra vad som egentligen hör ihop med string-en??

   Radera
 3. Gardiner är alltid roligt att köpa:) jag är glad att jag bor i en lägenhet som bara har ett fönster/rum efter som man oftast bara hittar två längder.Riktigt fina du hittat och den tyska vasen var ju kanonläcker!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack!!
   Jag som blev lite osäker på vad som jag hade köpt för något: jag var inte så noga att vika ut,,,
   Ja, vasen gillar jag skarpt och det är väl tur för att komma den sista halvtimmen innan stängningsdax, ja då kan det mesta av intresse ha försvunnit. Fula plastblommor kan dölja många fina vaser :)

   Radera
 4. Gubbarna är ju helt toksköna.
  har aldrig sett sådana till försäljning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar verkligen string- och teakfigurer. Den här är nog inte Bonfils och teak-gubben ingen dansk designer men det är väl det som är kul: att hitta något personligt. Något att le åt, att beundra eller rent av, förfasas över. Ja, hur många Friberg har man passerat för att rycka åt sig den där tjeckiska glasvasen istället?
   Det har väl blivit ett signum för min blogg:)

   Radera
 5. Fulroliga gubbar och fin tysk vas. Hoppas också få se några gardiner upphängda :-)
  Gillar ju dom gamla receptböckerna särskilt för bildernas skull.
  Och vilket klipp från Hylands hörna! Spelade Pippi sin roll eller var Inger så framåt ?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst kommer det gardiner framöver men jag ska främst åka bort en vecka, sen får vi se ;) Och jag håller med mig att ett mera dominant barn har jag aldrig sett,,,haha,,,Tommy och Annika är ju rena statister bredvid henne. Och ja,jag tror nog att hon var sån men Inger Nilsson idag, är nog betydligt lugnare ,,ska jag tro :)

   Radera