14 maj, 2012

Lite mer om Berlin,,,men bara lite.



Nä, mitt förra "on-line inslag" från Berlin, via MOBILEN, blev inte så upphetsande. Jag ogillar dessutom ju att skriva mess och kravet på förminskad bild gjorde det inte bättre.Vad såg man där? Jag gör ett till försök.
Väl hemma, har jag fört över bilder från mobilen istället.
Och lämnar här en snabb glimt från en typisk "turistfälla" vid Tiergarten.
Vädret denna lördag var till för att strosa "an  der Strasse des 17. juni" och bara glida mellan borden, titta på saker,titta på människor och känna doften av currywurst och annat ätbart ,till försäljning. Det är som en kulinarisk antik-gryta,,,

Det här är ju ett helgnöje som jag inte vill missa. Vissa andra i sällskapet hade tassat in vid 4-tiden till lägenheten och föredrog att sova och själv så kom jag inte fram till marknaden förrän vid 11-tiden. Dagen går ju försvinnande fort när man byter mellan stationer och går genom långa kvarter,,,visade det sig.



Gillade den randiga lampan,,
Som jag nämde i tidigare inlägg, så var det inte alls så mycket ögongodis från 50-60-70-talet - ja, som iallafall  tilltalade mig jämfört med tidigare besök. Kanske en slump,vad vet ja.Men om jag hade förberett mig lite bättre och sökt på nätet i förväg, så hade jag nog sett Allt det gamla goda:s inlägg (som visst har gjort flera inlägg om Berlin) att det är ju söndag som är loppis-dagen,,men då flög vi hem.Typiskt. Jag borde dessutom ha valt en mer prisvänlig marknad.Man har blivit lite bekväm,,,

Lampor är inte så lätta att packa ned men min kompis såg den där lampan med röda plastskivor runtomkring så fanns ett litet ha-begär. Men då påminde jag om: ",,och var ska du sätta den då?" Nä, han hade ju ingen plats för den, kröp det fram å då gick vi vidare,,,












Tilllägg: till vänster:Roth keramik , har jag läst mig till
Mina ögon föll på den där vasen med lila inslag. Min tyska är så dålig så jag skickade fram min kompis för att fråga - lite feg av mig. Men 180 euro var i det saftigaste laget.
- Men frågade du vad det var för vas??
-Nä,,,till svar, så jag får väl titta igenom  "Tusen vaser":s blogg så kanske jag kan i efterhand identifiera den dyra skapelsen.
Min kompis köpte några medicinska detaljer som han samlar på medan jag gick därifrån tomhänt. Med viss vånda och beslutsångest.


Vårt nästa utflyktsmål skulle bli ett fatalt misstag. Någonstans i Kreutzberg, Ritterstrasse 6, skulle det vara nått. Å jo,, det hade jag läst mig till lite snabbt på nätet. Men kanske fanns det flera gator med det namnet eller så borde jag ha gjort en Google-översättning för efter att ha hoppat av vid fel station, glömt vägkartan, promenerat till mig skoskav så fanns det inget på den adressen. Fan!!

Tog en kopp cappuccino i detta vibrerande område och cafeägaren sa att en bit bort, låg ett annat "Trödelmarkt" som han trodde var öppet. Inte så långt från"Schlesischer Tor".
Men det visade sig att vi hade varit där tidigare. Bara åkt till en annan station då och kom in "bakvägen". Och nu som då, samma dammiga saker med samma överpris(om man nu inte gillar att pruta så) låg kvar i hyllorna. Ja, ett sånt detaljminne har jag,, 
Dax att åka tillbaks till ett sällskap som väntade på middags-nöje och inga bittra retro-suktare. 

Det här är väl en liten blogg-synd att ta med bilderna som var i förra inslaget men det kanske syns lite bättre nu vad jag ville visa: att man kan hitta även lite retro-detaljer i en hyrd lägenhet. Ja, jag rotade lite i köksskåpen på jakt att fotografera något,,, 





                                                                                                                                                                                                                                       
Jag gillar verkligen Berlin. Staden andas förändring och samtidigt finns historien där. Ibland är det en kakafoni av stilar och byggnader som inte känns så välplanerade men ibland känns det så vågat och nydanande. Jag ser alltid till att uppleva något av det kulturella utbudet. Och så alla trevliga matställen,,,                                             

4 kommentarer:

  1. Kul att få en glimt av din Berlintur även om du nu inte hade tur på loppisfronten. Vi ska dit i helgen och det är mitt första besök där och kanske blir det en loppistur på söndag vem vet :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar dig all lycka på ev. loppisutflykter! Och att du får ett gott "nybörjar-intryck" av Berlin. Jag gillar ju stan mer än London å Barcelona,att semestra i :)

      Radera
  2. Roth-vasen var ju bara helt underbar!!! Glad att jag slapp hamna i beslutsångesten. Lamporna var också häftiga:)

    SvaraRadera
  3. Jag skulle leta på din blogg och se om du hade den men hann före att få fram tillverkaren när jag googlade runt bland bilder.Den vasen var mycket speciell :)
    Tyvärr hade jag inte budgeten för inköp, men kanske den finns i Sveriges avlånga land, i någon loppislada? Jag hoppas då att få fynda ;)Vad roligt förresten, att du såg inslaget!
    (Jag ska göra ett inlägg om de få tyska vaser som jag har,framöver,,,)

    SvaraRadera