16 maj, 2012

"Djuriskt" - hemma hos mig!

Bloggutmaning igen,,,och vilket ämne! Retro-djur! Ladda kameran! 

För är det något som jag har så är det nog djur, förutom de levande förstås: fåglar i bur och en ensam Tilapia som härskare i ett 600-liters akvarium (jaja, det ska bli ändring på invånarantalet där). Skaffa hund blir det väl när jag har blivit pensionär och har slutat att drömma om resor. Tills vidare blir jag påmind i min egen lägenhet. För djuren har väl blivit ett tema (av flera), kan man säga. I olika former. Djurälskare,,,Bilderna är här och nu ,utan dammtorkning och vita bakgrunder.


Och vet ni vad? I kväll ska jag gå på cirkus. "Brazil Jack" är i stan och Kommunal har egen föreställning. Barnsligt kul! Och ja, det blir säker att smaka ,iallafall lite, på sockervadd,,,hur sött och onyttigt det än är. *ler*

Det syns väl att jag har barnasinnet kvar,,,eller heter det att ha retro-minnet, i behåll?

Snabbfotat favorit - Mari Simmulson
En liten samling SYCO-djur
Broderad bilkudde med katt
Nyckel-vaktaren
String-fågel för brickbandet
Dräktig - jag?
AWF- och Ruscha-väggplattor
Har fisktallrikar från Upsala-Ekeby.

Strandnära grythandskar
Ninnie Keramik i köket
Made in Denmark


Gabriel-kisse


"Noaks ark" från Linnelinjen. Ursäkta skuggan till höger.

Mera keramikdjur från Norrmans och väggplatta av Britt-Louise Sundell,Gustavsberg


Minns ni dom känsliga gips-figurerna?Jag älskar min Sverige-karta.

Keto-keramik står för fiskarna och valfångsten AWF
Ser ni renen? Inramad filmaffisch

Holgersson passerar Falun

K.Frykstrand räknar barnen på kossan Mu

Zebra i centrum. Cortendorf

"import handmålad emalj" står det under fatet.
 Pippi på språng 

Dorothy Clough står bakom "sambo" - faten.
Tysk souvenir
Vete katten om jag vill svara,,,Manca.Väntar på varsin smörgås,,,
Detalj ur Lisa Larssons keramikspegel., Ur 'Harlekin'
Retro-kompisar

EN litet kok-i-hop: fiskarparet av Dorothy Clough.Liten parvel av Lars Bergsten och övrig fångst från Lerlaxen och Ålandsryggen (?)
Glasfiskar i fönstret.
Fräsiga ornamin-plattor. Balo
Fiskar på rad från Bergdala.
Singlar att spisa
Grymt, sa sa spargrisen till Nils. Hittar du till Nittsjö?

26 kommentarer:

 1. Vilka härliga retro-djur. Gabriel kissen är min favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Kissen vaktar över köksbordet :)

   Radera
 2. J-klar vilka snygga illustrationer på ornamin-plattorna! Dem uppskattade jag sannerligen! :) Samlingen med de röda glasfiskarna var också riktigt trevlig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.Ja, visst är dom fräcka! Ibland står det på tex. Tradera att Stig Lindberg är upphovsman men det är nog mera ett försäljningsknep,,(finns ned i Thomas Lindblads bok: "Bruksföremål av plast")
   Jag har varit allergisk mot sånt där "glaskrafs" men just den där röd-oranga varianten som fisk, gillar jag.Har 4 stora åxå men dom fotograferade jag inte. Nån måtta måste de va*ler*

   Radera
 3. Grythandskarna och smörgåsunderläggen gillar jag starkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst blir man morgonpigg och matglad av dom!

   Radera
 4. Läckert! har glömt att bort att kolla din sida....gillar den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh,vad trevligt!! Jag känner mig glad att jag har lyckats starta en blogg och dela med mig lite av mina saker och hem,,,och ev. fynd å fadäser :)

   Radera
 5. Håller med! Jag berättade ju om min nyligen upptäckta fablesse för fiskmönstrat (hade ingen aning att d fanns så mycket fisk-relaterat i mitt hem..!)och det fortsätter med ditt inlägg: smörgåsunderläggen, och särskilt grytvantarna, fick tänderna att gnissla av ha-begär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du vad: jag tror nog att jag skulle kunna klämma till med ett ex antal till saker och detaljer och inte allra minst i textilier,,ja,just i fiskmönster! Då har vi något gemensamt*ler*. Men då skulle det väl bli en rekordlång blogg,,,Gillar att väcka ha-begäret hos dig ;)

   Radera
 6. Wow vilket zoo du har! :-)
  Keramiktavlorna är nog mina favoriter men gillar det mesta du visar.
  Hade för mej du skrev att du har en liten lägenhet... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det zoo;et samlar damm med det skräpar inte ned som mina (riktiga) fåglar!! Suck. Det är en klen tröst. Jag bor än på 73 kvadrat men då förstår du det "anti-minimalistiska" hos mig. En skräck för ett modernt heminrednings-reportage!
   Men jag trivs *ler*.

   Radera
 7. Härliga ögongodisbilder,som vanligt! Speciellt din väggkeramik...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag minns att du bad å få se mer av den varan, i någon kommentar!
   Å vem vet, kommer det kanske mer framöver. Jag oroar mig då inte att bränna iväg för många "inläggs-ämnen"
   Vad kul att du uppskattar, Ann-Charlotte! :)

   Radera
 8. Vilken härlig samling djur! Jag har på tok för lite djur hemma ser jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Du kommer nog att få idel inspiration inför sommarens loppisar, av alla dessa retro-djurbloggar :)
   Och har du utrymme så,,,,

   Radera
 9. Jag gillar det mesta här kan jag konstatera, men grytvantarna och underläggen/tallrikarna med fiskarna var mina favoriter. Eller katterna...eller smörgåsunderläggen...eller...svårt att bestämma mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa då hur svårt det va för mig för mig att bestämma vad jag skulle ta med,,,ville ju inte ta djur som har synts i tidigare inlägg,öppnade inte på skåp och stängde sovrumsdörren! Haha! Och vad roligt att du gillade det mesta och inte, ogillade,,, :)

   Radera
 10. Nyckelvaktaren är kul...budade en på Tradera men "missade" så jag blev utan. När jag ser din fina Sverigekarta slår det faktiskt mig att en likadan fanns i barndomshemmet...måste genast kolla om den finns kvar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju synd för det är mycket charm i den. Jag har faktiskt två (för jag har fler nycklar :))men har den turen att hitta på loppis - på Tradera har kissen redan sina köpare.Håller tummarna för dig!
   Jag skulle väl ha visat textilkartan i fulla sin prakt men valde djurdetaljerna. För visst är den fin? Kultigt rent av. Fyndat på "Emmaus" i Göteborg för 20 kr(det måste ha varit en personal-miss för för det mesta kan priserna saftas på där).

   Radera
 11. Fantastisk kavalkad. Njutning för ögat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det!
   Skulle utmaningen gå om igen skulle jag nog leverera en vända nya djurinslag igen :)

   Radera
 12. Åh, underbart! Jag är ju galen i retrodjur så den här utmaningen har gett mig mycket att dregla. Smörgåsbrickorna och grytvanten var för läckra, och skulle du någon gång få för dig att sälja Balo-plattorna och Gabriel-väggtavlan med katten så skulle jag garanterat betala bra för dem! :)

  SvaraRadera
 13. Underbart att du kommenterade!
  Visst är det kul med lite djurinslag för blickfångets skull :)

  Smörgåsbrickorna hittade jag Uddevalla på PMU och var så glad att jag hann se dem först för priset var 5 kr styck och det var så där läsligt mycket folk som bara välde in och ruffade åt sig allt,,,Fast det gjorde jag ju åxå,,,eh.

  Grytvanten hittade jag på Tradera. 2 Balo-plattor har jag fått av en bekant och då var jag ju tvungen att komplettera (rel-dyrt) och Gabriel-katten är Tradera.
  Ledsen men jag är tyvärr dålig på att sälja,,, BALO är stora favoriter men om det är nån tröst så finns det en Gabriel katt på nätet som går ut om fyra dagar!!(tradera naturligtvis). I annonsen står det dessutom: "DESIGN GEOFFREY GREEN"(vem det nu är).

  SvaraRadera
 14. Det var ingen dålig samling djur! Jag samlar på retrokatter, men de har fortfarande inte fått komma fram sen flytten, måste bara hitta vilken låda jag packade ner dem i.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, visst är det lustigt hur man väljer sina djur: Katter finns det så mycket fräckt, stiligt å roligt med så jag tror att inredningsmässigt ligger katten före hunden,,,!
   Så tycker iallafall jag,,,men jag är själv en hundmänniska :)

   Radera