13 maj, 2012

Inget fynd men idel matglädje

Nu provar jag Blogger:s app, från Berlin. Får se hur det blir,,, hmmm.
Lördagens vandring utmed radbandet av försäljare, vid Tiergartens station, gav inga hurra-rop. Bland idel porslinsfiguriner och tvivelaktiga antikviteter fanns det inte så mycket retro som tilltalade mig. För ett par år sedan fanns det ett betydligt större utbud. Inget bättre var det i Wedding.  Och jag kom underfund med hur billigt som jag har köpt mina tyska golvvaser för, i Sverige,,,
När jag kom tillbaks till min hyra lägenhet, som ägs av en konstnärinna vid  Viktoria-luise Platz, var jag tvungen att rota lite djupare i köksskåpet för kanske,,kanske fanns det något kul att visa upp från Tyskland. Men inte att ta hem, dock.
Och detta hittade jag: isblåa glasalster och koppar med hänkel. Gamla?
En keramikvas med träd och duva i relief.
Och i toaletten satt en äldre keramikspegel och sådan där vägglampor med tung glasmassa. Alltid något att fotografera!
Och nu kan jag efteråt glädjas åt att det blev mera nöjen, god mat och besök i Potsdam , för pengarna. Loppa kan man ju göra på hemmaplan utan att bara fylla upp handbagaget :-)


2 kommentarer:

  1. Härliga former och nyanser på glasen/vasen/kannan! Spegeln ser tilltalande ut, de "klumpiga" vägglamporna likaså :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nyss hemkommen: oj,att du såg något på bilderna!! Överföringen misslyckades tills jag valde bilderna som minsta storlek och nu ser jag att dom inte går att förstora upp ens och vilken dålig skärpa dessutom,,,Men jag kan väl säga att om jag hade sett glasmuggarna och vaserna hemma i Sverige så hade jag nog köpt dom trots att de är i fel färg.Jag kunde inte förmå mig att trolla bort dem inför hyresvärdinnan!

      Radera