21 april, 2012

Loppar vidare,,

Näsdropp. Febertopp. Nysattack. Så inledde jag min välförtjänta ledighet i 6 dar. Och i stället för att röra mig på stan, ta mig an mindre trevliga projekt så blev det inomhus-vistelse och en hög med snyt-papper,,
Men igår var det kvällsföreställning på Maximteatern och köpta biljetter och det ville jag inte missa och idag blev det en liten loppisrunda. En lite mager sådan. Återhållsamhet råder. Ett klassiskt uttryck som jag använder men som jag sällan håller..typiskt.För då borde jag nog inte köpa en plastkorg för att tidningar i ,,,men det himla praktiskt att ha en sådan,,,fast att man har två andra ,för prenumerationer.
En keramiktavla från -75 med mor-son-relation och initialen V.H. Har ingen aning av vem,,,
 Ett inköp som dock inte är från idag ,men måste få visa,är min Kosta-vas som jag hittade lagom till påsk!
En bukett med tulpaner hamnade där i. Med lite googlande kom jag fram till att det är en Sigurd Persson och att det finns en mintgrön variant. Och då blev 50-lappen mera värd som jag betalade med :)

En gröttallrik ,som jag nu har läst om ,är från Upsala ekeby. Och den är inte direkt vacker, men kul. Radio/film/tvkändisen Yngve Gamlin,
en av "skäggen" som var president för republiken Jämtland, är mönsterskaparen. Tre öppningsflikar från Kungsörnens snabbhavregryns-paket skickades in och sedan erhöll man denna  "grötdax på havredax". Året var 1963.
Två rullar med kaxigt hyllpapper fick jag med mig samt en liten busig mus. Ålder okänd men den känns rätt retro- för mig. *PIP*


I sovrummet har jag lite äldre inredning och passar  gör denna Ekeby -  en större vas med numret 1500 under. Den är verkligen fin med sitt orangea inslag i glasyren.
En bakelit-burk tillverkad av svenska OGE hamnade också i loppis-påsen.


Dessa tre av husmoderns handböcker är från 20-talet. Visserligen välanvända men ack så husmoderlig:a.Jag bläddrade i den som
handlar om "Billig mat" och där fanns Stuvade spritärtor, Ölsupa
(en slags soppa), Kokt salt svinhuvud och Lungmos med. Känns väl spännande att pigga upp middagsgästerna med? *ler*
Svensk-märkta vägglampetter för levande ljus kommer att finna sin plats.I morgon får jag se om det blir något söndagsöppet. Fast jag ska vara återhållsam,,,

 Kompletterat : söndag och Långshyttan.Och jag tycker nog att jag var återhållsam,alltid. Jag gav inte ens 50-lappen för 3 fina fat (21 cm) av Rörstrands "Citron", en trätomte som jag tror kommer att passa min lilla "trätomte-samling" och kanske rent av hör ihop med ett par, en färgstark jullöpare från 60-talet och så en tjock bok av Myggan Eriksson som skrev om Falu-sonen Ernst Rolf - något att läsa om kvällarna,,,eller på jobbet när jag jobbar jour,,,

Men så hände något tragikomiskt när jag nu på eftermiddagen ska hämta in min "nötskål" (med teak-lock) från vardagsrummet. Den skulle ju diskas,,,men gissa vad paff då den var delad i en till synes ganska perfekt linje runt omkring,,,,hur i 17 kan det bli så där?  Tror inte ens att jag hörde ett knak, stog där bara plötsligt med 2 delar - snopet!
Nu sparar jag på locket och hoppas att jag hittar en hel skål,,,i framtiden.
4 kommentarer:

 1. Känner igen det där med att vara återhållsam...he..he..det funkar en kort stund...Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag är bra på att tillfriskna och nu känner jag doften av blommorna från min svärmors tunga!
   Tack för omtanken.
   Och återhållsamheten ja,,,hur mycket har man inte lagt ut i frakt när man har handlat på Tradera istället för att ha tålamod att vänta in sommarloppisar och se på lång sikt?
   Nä,jag är nog inte den bästa ekonomen,,, :)

   Radera
 2. Haha, jag känner också igen det där med återhållsamheten. Har ju sagt att jag inte ska köpa något på megaloppisen i helgen eftersom jag ska sälja där. Men vi får väl se hur det går med den saken. ;)
  Mycket mystiskt med skålen...

  SvaraRadera
 3. Nu är jag nog lite avis med mega-loppisen,,,jag skulle då vara hemskt nyfiken på vad mina bordsgrannar säljer. Det skulle kunna klia i fingrarna,,
  Hoppas att du säljer bra!
  Jag kan bara instämma i mysteriet. Det handlar inte om värdet men jag köpte skålen i fjol på hem-kommunens secondhand så den hade en viss betydelse,,,Har jag haft en retro-hatande samuraj i datarummet??

  SvaraRadera