14 februari, 2012

Kära hjärtanes då - hur kunde jag missa,,,


"Jag får väl trösta mig med några av julens sista  pepparkakor ur hjärta-burken,,,mojsa ihop nått i mitt hjärta-glas och äta med min hjärter-sked. Har tänt ett ljus i min hjärt-ljusstake och så får det väl bli lite
hjärtligt the på kvällskvisten,,,"Låt hjärtat va me

Låt hjärtat va' me', ingenting går upp mot de'. Om du tycker nånting kommit på glid, ja, då är det tid att le. För än finns det hopp, än går jorden i sitt lopp. Ingenting är fullt så fel som du tror, så syster och bror, hys hopp. Om du tappat rätta spåret, allting bara schabblar sej, ska du lyfta dej i håret och allting ordnar sej för dej, glöm inte bort, glöm inte bort att låt hjärtat va' me', allt du gör beror på de' Är du fattig eller rik som ett troll i dur eller moll,glöm in det, låt ditt hjärta va' me'

                    http://www.youtube.com/watch?v=qqD1Zu63dEg

Minns ni programmet? "Jubel i busken"? Jag minns den "tjocka tanten" och den "glada farbrorn" som skålade med ölsejdlarna och sjöng muntra sånger med publiken,,,fast det var ju inte direkt min musiksmak som liten knatte,,,Och så minns jag när de sjöng"Låt hjärtat va me". Var det avslutningssången eller?  Slutet av 60- början av 70 och några år. Gick kanske i repris men jag tyckte nog att det var roligare med typ "Vilse i pannkakan" eller något annat mera lättsamt *ler*. Men visst minns jag,,,

6 kommentarer:

 1. Visst minns jag!!! Tjocka tanten hette Sonja Hedenbratt och roliga gubben kan ha varit S-Å Cederhök. Signaturen var både i början och slutet. Själv tillhörde jag inte den vilse i pannkaka generationen - tack å lov måste jag säga!!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag som diggade både Staffan Westerbergs figurer, Ville,valle och Viktor,Beppes godnattstund adventskalenderns Broster broster och Barnen i höjden,,, :) Min mormor var mest ororlig att jag skulle bli blind av allt tittande,,
  Tv var nog något centralt under min uppväxttid och det är ju inte klokt hur mycket som ploppar upp när man tänker efter. Och inte så konstigt då det fanns bara två kanaler som konkurerade.
  Jag skulle nog kunna skriva en blog om nostalgiska program i radio och tv men jag måste väl begränsa mig,,,

  Hoppas att du hade en trevlig alla hjärtans dag!

  SvaraRadera
 3. Härligt litet hjärtstilleben. Blir på bra humör av att titta på kannan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eli!

   Det var bara synd att jag inte tog med blixt för nu ser jag hur oskarp allt ser ut,,, Men det var mitt inslag till alla hjärtans dag.Och fast det inte är av tanke eller av attraktion av hjärtan så speglar det mycket väl den sena 60/tidiga 70-talsandan och var en klassisk symbol som dök upp i dekor,mönster och inredning.Oundvikligt att inte ha en detalj utan hjärtan,alltså!!
   Mina hjärt-liga dricksglas gillar jag skarpt och passar fint i mitt 70-talskök.
   Men jag ska få in lite 50-tal åxå,,det lovar jag ;)

   Radera
 4. Visst sände dom programmet från Liseberg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det.Googlade lite och Cederhök var den som tog över "Veckans revy" 1957 som senare flyttades till Lisebergs södra entre. Jag brukar tänka på att de man såg på tv när man var liten är idag i pensionsåldern eller avlidna.Cederhök dog 1990.Genom adventskalendern "Albert & Herbert" kommer han kanske bli längst påmind,,,

   Radera