13 oktober, 2012

Dagen innan,,,

Retro-blommigt som en stor duk,,, Brunt och blått i kombination.
Har jag packat allt nu? Skor, paraply,,,ja, hur var det nu med vädret?  Regn och moln och kring 8 grader, ser jag på yr.no. Trist. Regnjackan får följa med. Tunna handskar likaså. Plockar ur diskstället. Matar fåglarna så slipper grannen i morgon,,,,fast jag menar, idag. Det blir nog bara ett par timmars sömn,,,zzzz.

Och så ett inlägg innan Dublin. Så svamlar jag, tappar ord och vänder på meningar så får ni ha överseende. Jag kommer nog inte att orka att ögna igenom det slutliga resultatet,,,

Det är ju inte några designklassiker direkt som jag ska visa upp. Bara vad dagens ansträngningar och ett behövligt avbrott gav i eftermiddags efter att jag hade inlett operation: res-städning (så att grannen inte kommer att bli alltför chockerad). Men det kändes som man hade varit nyligen där och inga nyheter direkt dignade i hyllorna,,,
Till vänster är ett till-ök i prydnadshyllan. Cirkus-sälen är en import-märkt ströare och Herr Mus står förundrad och tittar på, med eftertanke.

En liten tavla med Dala-karaktär: "Dalarne. Lima socken. En liten stuga vd stora vägen", står det. Bjärt kolorerad. Man ser gårdens befolkning posera ´medan pigan i huset fyller på något vid vattenbrynet,,, Passar bra i min Dala-hörn , i kapprummet. En sån där anonym tavla som ingen ville ha,,,

15 kr. Teak-spegel med roliga detaljer som lättar upp det i det annars strama.
Lite närmare. Inslag i gult, grönt å rött.


Dagens kitsch. Kanske märks det att jag är alltid på resande fot? Det fanns en tid då man hade Sverige på vägen,,,

,,,,så avslutar vi med lite mat. Vad annars! Scones och Råbiff. "Mon ami" blickar ut över go sakerna..Den råa agggulan i råbiffen, lyser som en sol. "Matglädje med Milda" är en kort visuell utflykt för mig,,,


Åhhh, vad trött man kan bli! Om 2,5 timme ska jag upp igen. Biljetter å  pass i handbagaget,,,kameran på uppladdning. ZZZZZZ,,,eh? Nä, nu måste jag bara spela upp något att pigga upp i oktobernatten!
Eller åtminstone roas lite irländskt,,,,minns ni honom förresten? David Tynan O'Mahoney, 1936–2005, irländsk komiker. Nähä,,,men säger jag Dave Allen, en cigg, en pall och ett whisky-glas som skämtade om sex och påven så kanske det gnistrar till,,,mest för er som såg honom bli populär i svensk tv 1974,,,12 kommentarer:

 1. Ja men för sjutton, det stämmer ju. Varför har vi inte Sverigekartan på väggen längre?? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja.visst är det så sant. Jag har ett antal Sverigebonader som är ofta ganaks glada. i sina tryck med roliga detaljer. Jag känner få som har de på väggarna.
   Min favorit har täckt upp en ful grå toadörr! :-)
   ps. Skriver detta på mobil så det blir som det blir...

   Radera
 2. Skrattade högt åt begreppet "res-städning" och känner igen mig...ha..ha.
  Hoppas resan blir toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret är det si och så med. maten kostar som hemma och jag måste gå ned 2 våningar för att kunna utnyttja wifi:n. Gillar inte att skriva på mobilen..hmmmm.
   Städa gör jag alltid...i sista minuten. Packar sista timmen.
   Tidsuppfattning är inte min starka sida... men resa är kul :-)

   Radera
 3. Ja, inte vet jag...men jag provade att kolla in din sida imorse....men den var nog lika trött som du ;)...lyckades inte få den uppladdad. Provar ikväll då...och den är aningen snabbare...men lyckas inte se alla bilder. Iaf...jag kan se en kaffepanna?/kastrull? av det häftigare slaget på din spis...snygg!!
  Dave Allen är bara en vit ruta...men du...ha de gött på Irland!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men typiskt at du inte kan se med din dator.! Jag har full koll här från Irland. Gjorde inget väsen om det här inlägget på facebook. Kaffepanan är två faktiskt. En arabia som spisplattorna och en catrineholm(tror jag den heter) Ska vid tillfälle visa mina emaljerade*ler*.
   Ska inte dricka för många guinnies..hur det nu stavas....

   Radera
 4. Åhå, den blåblommiga duken var en riktig skönhet! Gillar den skarpt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev himla blå på bild.Tona ned den lite. i tanken bara. Låg under diverse tyger och passar finfint på köksbordet. Får lov att bryta av mot allt röda och oranga som jag har bara....Kul att du tittade in!
   (Ibland vet jag dock inte säkert vad som. är äldre eller nyproducerat...Man får changsa med den ovetskapen)

   Radera
 5. Snygg duk och kul bonad.Undras om du hittar några retroprylar att ta med hem från Dublin....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä.någon större förhoppning har jag inte. Har varit in i ett antal "charityshops" och konstaterat att 95% är kläder. Antikaffärerna andas tungt. otympligt. mörkt och dyrt. Jag får kanske nöjja mig med det svenska utbudet....Satsar pengarna på att roa mig och äta god mat i detta krog-och matställesMecka:-)

   Radera
 6. är du inte hemma snart? Saknar ju dina alltid så innehållsrika
  inlägg.
  kerstiniretron

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäsp - go morgon! Kom hem i går kväll efter att ha bilat från ett regnigt Arlanda. Som vanligt ligger en driva med post och dagstidningar och väntar på en. De betade jag igenom. Skönt att jag har en ledig söndag. Ska se om tvätttider.
   Vad roligt att man är efterlängtad! Du, jag tror att jag kommer att " sno ihop något " i kväll eller i morgon kväll! ( jag har utnyttjat wifi:n till fullo, via mobilen och försökt att hänga med ute i retrobloggvärlden,,,,och att svara på inlägg)

   Radera