18 september, 2012

Nattinlägg kl. 1


Kommer jag att orka med ett inlägg fast det är midnatt just nu och när jag vet att det arbetsdag i morgon? Svar : ja. Jag måste lära mig att inte skriva så mycket bara.
Jag sneglade upp mot överskåpen idag där jag förvarade textilier men ångrade tvärt då jag insåg att jag ville ge inlägget mera substans än ett hastverk.Öppnade jag nu där så fanns det risk att det blev dessutom lite utrensning, bara vid anblick,,,
Jag missade nämligen den förra bloggutmaningen då jag var på resande fot. Men det gör nog inget att jag fyller upp med lite favorittryck vid nästa tillfälle. Skåpet ska få stå orörd tills åt helgen,,,

Men vad ska jag bidra med då? Kanske  bara visa vad man kan hitta när man tycker att man har inte hittat någonting själv? (Lite loppis-saker och min spis har åter hamnat i foto-rampljuset).

Efter att ha jobbat dygn, låg ett tandläkarbesök på schemat. Med bedövad och bortdomnad käke blev det sen en cykeltur mellan Myrorna, Ta-till-vara och Loppishallen. PMU glömde jag bort totalt, tänkte inte på att de hade öppet måndagar.Typiskt.
Bland de övriga nämda ställena infann sig inte någon hjärtgalopp a`la fynd, mellan hyllorna. En sak där, en sak här. Tidsfördriv.
Men jag var nöjd över att ha gjort den fysiska aktiviteten som cykelturen innebar(än att ha slängt mig på soffan). Visar här innehållet i kassen:                                                                                                                                         
En tjeckisk "Abstract" från Sklo Union är en vas som man finner i olika kulörer. Och jag inte låta bli att köpa  där den står robust som en glasskulptur. (vad tur att jag känner en som samlar). Ett till fiskfat blev det åxå med rätt så kul form.

Åter en burk (efter min burkmani i sommar) men denna gång en Isaksons lyxmocca i lyxigt skick. Färgglatt värre(bättre)men jag undrar hur det kaffet smakade,,,och hur blev det hembakta när man tog till Mazettis kakhäfte? En vinter-ivrig stringtupp bevakar spisregionen,,,
Och så ting som jag har fått i veckan:

En god vän hade gjort en loppis-vända under helgen. Jag fick detta av honom idag som han tyckte skulle passa bättre hos mig: förresten, är det riktiga 70-tals glas som har inte brukats utan legat inplastade med en liten orange bricka under sig? En liten svartfilur tyckte han nog skulle passa hos mig och så en klassiker bland keramikplattor, av Irma Yourstone för Upsala Ekeby.


Tilllägg: Konstaterar på morgonen att jag har inte sett hur jag har stavat och lagt meningar, så jag måste nog sluta med mina nattliga inlägg. Tröttheten tar överhand,,,,zzzz. Dax att jobba!

8 kommentarer:

 1. Svartfiluren ser så kul ut! =)

  SvaraRadera
 2. Ja,,haha,,och han har som en pälsmössa på sig och har ledbara ben. Men i vilket sammanhang den har sålts,,,vet jag ej. Nu sitter den i en Mari Simulsson -askkopp i bokhyllan och ser bara,,,glad ut bland mina andra afro-prydnader.
  Vad roligt att du hittade hit. Detta var nog mitt tråkigaste inlägg för i år. Idel upprepningar. Men jag ska bättra mig :)

  SvaraRadera
 3. Så illa var det väl inte för att vara skrivet mitt i natten.
  Och fynden är ju lika bra ändå :-)
  Tänker hur det skulle gå om allt detta dök upp när jag gick på loppis....
  Har börjat gilla dom där tjeckiska vaserna men både den och snygga keramiktavlan är nog alltför tunga och skrymmande att släpa hem för mej och därför oftast lättare att välja bort(om man inte råkar ha bärhjälp).Roliga fiskfatet svårt att stapla i skåpen så det får också vara kvar. Figuren inte riktigt min grej men man ska ju aldrig säga aldrig...
  Hade haft svårt att motstå tuppen, glasen och boken. Den roliga burken har jag redan.
  Blir sugen att gå på loppis men ska vänta lite till.
  Först ska mer ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saken är bara att jag skriver nästan alltid på natten och så får jag lida för det. Ja, man har ju blivit statk i armar´na med åren - hur många påsar har man inte konkat runt med. Rekordet är en elefantpedistal, en av de få prylar jag har köpt på en auktion. Jag cyklade HEM med den under armen.3 km,,,Min axel var inte sig lik en vecka efteråt,,,men vad gör man inte för ett drömfynd? ;)
   Roligt att vi tycker om gemensamma saker!!

   Radera
 4. Det var tappert av dig att cykla på loppistur efter allt jobb och tandläkarbesök! Men det gav ju lite utdelning i alla fall. :)
  Jag har också svårt att låta bli Abstract-vaserna när jag ser dem, men ingen har fastnat hemma hos mig än i alla fall.
  Och både stringtuppen och bakhäftet har jag med, mycket trevliga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när jag har gjort min dygnspass så kan jag bli otroligt lat av mig så det var skönt att jag inte fastnade i mönstret :)
   Vasen jag köpte nu ska jag nog behålla. En grupp av dessa vaser i olika färger är ett vackert blickfång men jag nöjer mig med en,,,mina fönster har så mycket uppställt och bokhyllan åxå.
   Sen är det ju kul vi har vårt gemensamma. Igenkännnings-faktorn är hög! :)

   Radera
 5. Vi har en sådan väggtavla hemma. I samma färg faktiskt. De är fina.
  Den lilla gubben passar väl perfekt hemma hos dig. Finns ju en hel hög med kompisar att hänga med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgen är problemet för helst skulle jag vilja ha röd/orange eller gul,,,mera mina färger - men den blir nog fin när jag får upp den så,,,,
   Huvudet på spiken, Lyptar,,hehe,,jag har en hel koloni! Ja, mitt Afrika breder ut sig i vardagsrummet!

   Radera