22 september, 2012

Frukosten

ZZZ - mina vänner sover än. Det är inte längre tidig morgon. Vi har en lördag som är insvept i en regntung slöja och i gästrummet kurar de efter en intensiv kväll på krogen. Snart vaknar dom. Ska ringa ned och säga att frukosten är färdig!

Kaffepannan väntar vid spisen. Det är bara jag och fåglarna som är vakna. Knappt. En Treo i glaset -
hasar runt i morgonrocken.
Kokat ägg som kranen spolar av och kyler ned.
Det blir en färgglad frukost. Mycket energi. Det kan nog behövas.
Längtar redan att få veta vad som hände i går, vilka de andra pratade med men även att få beklaga sig att "man mår som man förtjänar".
ZZZ - det kommer att bli en slapp dag, känner jag på mig,,,


Fosfatbolaget Stockholm, står det under dagens frukosttallrik.
Fling-burken har jag i 6 olika storlekar. Hammarplast design ODD, är dagens äggkopp.Nästa vecka händer det dock något i mitt kök. Det var länge sen sist. En vän är så fantastiskt duktig att tapetsera. Dessutom har han några rullar med äkta, gamla hederliga vinyltapeter på lager.
Mina fåglar har under ett tiotal år, verkligen skabbat ned den faluröds-målade väggen bakom burarna. Ser inte speciellt trevligt ut.
 -,,,men det ska vi ändra på, tyckte han och erbjöd sin tjänst till förfogande.


Jag känner på mig att jag kommer att bli glad då jag kommer in till köket framöver och möts av fondväggen,,,och är redan nu, mycket glad över den hjälp jag får :)

En av de första filmerna som producerades av Värmlands filmförbund, med super8 kamera,,,eh?
Men kökslampan säger jag inte nej till,,,

19 kommentarer:

 1. De hade det inte lätt förr, innan det fanns frukost på MC Donalds :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att jag hade det inte lätt i morse, eller? Jag försökte vakna till,,, Haha.
   Dom som hälsar på mig vet att jag bjuder ordentligt på frukost. Skam att säga att dom kan gå till Mac Donalds i stället,,,Sedan blir man väl ganska pigg av en orange 70-talsfrukost,,,,det har ju inte så många i sitt hem ;)

   Radera
  2. Tänkte på problem-frukosten på filmen :)

   Radera
 2. En frukost i ett så färgglatt och trevligt kök måste ju göra varje dag til en solskensdag. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt Gittan!
   Personligen måste jag ha färg som energi i köket. Varmt och välkomnande. Och det behövs en sån här dag i höstens tecken. Tända lamporna och ljusen på kvällen. Mysa på å ladda batterierna inför kommande arbetsvecka,,, :)

   Radera
 3. Tapeten kommer att passa fin fint i ditt kök och harmonisera med dina fina färger och prylar. Ser fram emot att se det färdiga resultatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska du få Maria!!
   Men det var kanske lite missvisande att inte ta med den vägg som ska bli omgjord, på bild.Förhoppningsvis blir det harmoniserade med den väggens prylar åxå. En utmaning är att det inte blir alltför plottrigt. Den väggbiten har ju varit enfärgad och nu ska det bli blommigt,,,,Jag tummar för det bästa! :)I Tack för att du tittade in!

   Radera
 4. Åh, jag älskar ditt kök! Vilka prylar och vilka färger! Underbart!
  Hälsningar Ann-Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så snät sagt, A-C - men jag känner mig alltid som ett UFO , när någon nytt ansikte dyker upp. Jag måste nästan försvara och förklara mitt intresse i förväg. Färg och prylar gör ju ett antal storögda men det är väl en del av effekten;)
   En möblering ger så mycket mer dynamik när man ser/hör om återvinning, minnen, färgkordinering och samlarintresse. Det största minuset är väl:städning. Plastmatta under köksbordet,tex.("-Men så hade vi ju hemma på 70-talet,,!")
   Tack för att du är jämlik :)

   Radera
 5. Vilket härligt kök du har! En riktig energikick redan före tapetseringen.En del snygga detaljer även i den knasiga 70-talsfilmen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christin! Trevligt att läsa!
   Men som sagt, det är på motsatta sidan av mitt T-kök som tapetseringen blir av. Jag kommer att ha kvar mina gul- neutrala som kom upp för 12 år sedan. Men hade jag vetat vilket retro-intresse som jag skulle få, hade jag naturligtvis valt andra tapeter,,,
   Klippet dök upp på Youtube och jag håller med att det finns detaljer som är intressanta. Och sen är det ett typiskt epos över svensk vardagsinredning i tidigt 70-tal!

   Radera
 6. Tapeten är sjukt snygg! Kul att få se en interiörbild från ditt hem/kök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir spännande men jag har inte valt den själv utan blev erbjuden den. Eftersom det ska stå fågelburar där så måste jag fixa plexiglas eller dylikt så de skiter ned väggen igen.
   Interiört ligger jag rätt lågt,,är jag medveten om. Men det beror nog på att jag har det ganska trång och inte alltid så praktiskt å på tok för mycket detaljer. Jag trivs på mitt minimalistiska sätt och prioriterar mysigt istället för kända märken och "space". ;)

   Radera
 7. underbart kök du har. Man blir glad av färger helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!! Ett kök ska inte söva utan ge energi och glädje. För mig är det en aktiv yta. Jag håller mig till rött,orange, gult och brunt. Skulle säkert kunna rensa ut,,
   Jag försöker dock inte återupprepa att ha 70-talsenligt utan hittar på egna lösningar som hade varit omöjligt då. I köket har jag 90% retro,,,det syns som i besticklådan. Kör tex. med en standardspis med vanliga elplattor för naturligtvis ska det vara spislock,,,som jag minns från min barndom. ;)

   Radera
 8. Wow, urfin tapet!! Den hade jag inte tackat nej till!:-) Det verkar som om du, precis som jag, snart måste skaffa ytterligare ett boende för att alla fina retrogrejor, som vi släpar hem, ska få plats;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tapeten är uppe nu!! (i kommande inlägg)-nu finns det ingen återvändo,,,
   Ja, ibland känns det hopplöst att inte utrymmet räcker till men så är det ett lugnt område, jaq har balkong med utsikt och ingen insyn, och det tar bara 10 minuter att gå ned till torget,,,nä, jag får väl rensa lite!
   Men jag fortsätter att spika upp det ena å det andra och försöker att finna nya förvaringsytor,,att loppa å rensa går inte hand i hand för mig ;)
   Tack för besöket :)

   Radera
 9. Så många fina färger du har i ditt kök! Ser verkligen hemtrevligt ut, inte lika vitt och kalt som det är i köket i min hyreslägenhet... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du blev inte förskräckt då *ler*?
   "Hemtrevligt" är värme för mig och kanske känns det som ett uttryck som inte passar alltid ihop med dagens vita, mimimalistiska och industriella inredningsvåg. "Hemtrevligt" är inget kliniskt för mig.

   Sen vet jag om att jag tar ut svängarna och tycker om att ha saker att se på. Det är inga problem. Eller är det en nedärvd vana?
   Textilier gör susen åt kal-vita kök ;) så du vet,,,
   Tack för att du skrev.

   Radera