10 juni, 2012

Lördags-turné!

Min lördag blev fylld av trevligheter. Efter en glad födelsedag dagen innan, ute på en veranda med strålande sol och väl tilltagna bakverk och tårtor(nä, det var inte jag som fyllde!) så blev en liten loppis-lördag med PMU och en biltur inom 2 mils radie.

Dala-landskapet har inte sett så inbjudande på länge. Grönskan och dom böljande fälten grep tag i synnerven. Vid Isala hade myggen sökt sig in i loppis-ladan och fick en att stressa i rotandet bland lådor och ting.
Vi avslutade med ett besök på "Jonssons Fik" i Enviken och någonting i magen. Ett trevligt avslut i en sann retro-miljö. Vad synd att jag inte hade med kameran men här är en länk: så förstår ni.
Det var "happy hour" på jukeboxen så jag valde "Damita Joe" till mazarinen,,,En liten byracka stod i hyllan och väntade på mig. Den hade Gabriels klassiska lapp men kändes nästan modern,,,
En trevlig glasskål med teaklock och tillhörande fat kanske passar för den inlagda saltgurkan?

Bonbonjären är som facetterat glas. Jag har en karaff som liknar den och som jag kom hem med från resan till Nya Zeeland. Det kändes som en viss samhörighet så de två har nu blivit vänner i vitrinen,,,


 
Små saker för ringa pengar kan vara större fynd. Nåja, jag tycker väl det kan vara kul att hitta trevliga ting i priset under en Selma ;)

PMU bidrog med en en liten skål/vas? från Kåge verkstad för Gustavsberg. Här hittar ni mera info. Hänkelvas "Bris" Av Mari Simmulson  - känns den igen? Jag köpte en vas i serien förra veckan!
Och så ett blommigt litet fat i chamotte av Gunnar Nylund (Rörstrand).Hur många "Solöga" från Reijmyre kan man ha? Jag antar en hel del om man vill ha det mysigt i kvällsmörkret.
Jag har ingen aning om saftglaset är nytt men trycket känns äldre. Och ja, jag skulle vilja ha fler för att pigga upp än att se på mitt akvarium som gror snart igen.
Små ljus gäller för de två pastell:iga ljusstakarna och likaså för den blomliknande ljusstaken med träfot, från Gullaskruf.


En bulb-vas hade jag sen tidigare och nu så har jag en till, även den är kanske från Åseda? I all sin enkelhet blir de ju rätt så fina, med olika höjd och i grupp.
Fiskaren som poserar glatt med sin stora fångst kommer från Fischer Stengods. Den passar jättebra i min lilla fiskare-hörna, i hallen.
Röda glasskålar är mumma för ögat. Och jag har ju redan ett antal Delphi/ Gullaskruv undanstoppade men inte kunde jag bara lämna denna till sitt öde!
Det finns tre "pärl-rader" på undersidan - så kanske någon kan berätta om tillverkaren?


Det lilla julinköpet blev skralt.
Glitter i original-förpackning som en gång i tiden kostade 2:95, piprensar-tomtar och dörrdekoration och en löpare med bla. grisar på. Tyvärr var textilen svår att fotografera för att ge dom rätta färgerna.Och när vi ändå är inne på ämnet så trodde jag att jag plockade på mig något som skulle vara en stor duk men väl hemma så är det mycket mer som syns i denna kakafoni av färg och mönster. Ser ni den förföriska kvinnan i skogen som har en stor fjäril som sällskap? Där krävs nog att man klickar upp bilden,,,Det musikaliska inköpet bestod av två notblad med oförglömliga schlagers som går till till grannen ovanför - hon som spelar ljuv musík på pianot och som jag hör vagt av ibland. Men det är bara njutbart med det "odjudet" :)
Skivan med filmtemat till James Bond:s "Goldfinger" hamnade i singel-stället.
Förresten: i dag, söndag,  så fick jag besök av min kompis på andra sidan gatan som jag själv brukar hitta saker åt. Nu stod han och trampade ivrigt i dörren och ville räcka över ett hårt paket. Någonting som jag ville ha? Oh ja, en till "Germany"-vas med orange inslag - så kul!
Och nu har jag fått lov att flytta på en mindre för att rymma en större på serveringsbordet,i köket. Så kan det gå.

                              Lite action från 1964 kanske roar i salongen?   


12 kommentarer:

 1. Jag har 2 skålar som liknar den bruna bonbonjären, undrar om det kan vara samma, snyggt med det fasetterade glaset.Gillar dina fynd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisswt är den lite speciell :) Men jag har ingen aning vem som har gjort dem men det viktigaste är ju känslan för objektet,,,Och tack för att du gillar mina "loppisfynd". Möbelmässigt är jag rätt så nöjd och behöver inte bytas ut. De är de mindre tingen som blir som retropricken över i:et!

   Radera
 2. Du kom inte hem tomhänt den här gången heller! ;) Och vilken tur du hade som hittade ännu en del i serien Bris! :)

  SvaraRadera
 3. Nä, jag kommer sällan hem tomhänt eller så är jag väldigt "duktig" att hitta intressanta ting, om det så gäller ny funktion eller förvaringsplats.
  Det är sällan att jag ångrar mig totalt. Jag kan snarare tänka vad mycket som jag har sett som jag aldrig brydde mig om förut som jag ångrar nu att:"sjutton, det skulle jag ha köpt!"

  Under detta halvår som jag har haft en egen blogg har jag dessutom fått mer inspiration av andra bloggare. Ser med mera nyanserade ögon. Man är ju inte längre ensam att se bakåt och se det fina i äldre ting :)

  SvaraRadera
 4. Svar: Man kan ha hur många Solöga som helst! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eli, då behöver jag inte känna mig avvikande med mina 10! :)

   Radera
 5. mmmm vasen från kompisen- urläcker! Lavavas, orange så nice!
  Inspirerad av retrobloggare- ja det har man sannerligen blivit och de tyska vaserna är den ena bättre än den andra. Fann en läcker nyss som jag önskar jag kunde visa.
  Imponerad av att du hittar julsaker vid den här tiden- de lyser med sin frånvaro där jag letar.
  Solöga hade mamma ofta på bordet, så i rött söker jag. Har en i vitt- finns de i fler färger?
  Kerstiniretronossebro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den vasen var verkligen iögonfallande - var förvånad över att han inte behöll den själv.
   Julsaker har trots allt, ändå hela tiden sin säsong för tomtar blir inte billigare bara pga. att det är sommar. Jag gillar ju jul och tar ändå tillfälle till akt.
   Solöga har jag däremot som röd,,fanns den som "vit" åxå?? Men du kanske får fråga porslinsbloggen om färgerna,,,eller så googlar du på "solöga" och "reijmyre",,,
   Jag tror att du skulle kunna bidra med mycket till retrovärlden :) Fortsätt att kolla bloggar och länkar så kanske du kommer till skott ;)

   Radera
 6. oj, 10 röda solögor måste se vackert ut tända. Min vita är ju egentligen inte vit utan ofärgad borde jag nog skrivit. Tittade som hastigast på Google som du tipsade om och såg då grön och blå variant på solöga.
  Kerstiniretron

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen vackert. Men jag vet inte om det finns kopior av "solöga" ute på marknaden - "Pärlan" har några billiga "efterapare" i allafall.

   Radera
 7. Solöga är min favorit! På en tavellist i mitt sovrum har jag 20 stycken Solöga :D Har du sett dem? http://denlilladockan.blogg.se/2012/february/ljusstakar-och-ljuslyktor.html

  Bonbonjären var helt sjukt snygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska då vara värst *ler*! Jo, jag har faktiskt sett ditt inslag och det är ju bara att bekräfta att sen jag började se andras bloggar så har de inspirerat en och så gjorde nog
   din rad!
   Håller med om bonbonjären - lite av "tusen och en natt"-känsla. Hur gammal den är vet jag däremot inte,,,

   Radera