02 mars, 2012

Prylhylla - ett måste :)

Smått som blir lätt kvarglömda i skåp, undanplockade och förpassade. Minnen från barndomen, från resan eller samlarobjekt - ja, mycket kan ta plats i prylhyllan.


- Psss - Om vi står stilla så upptäcker han inte oss,,,
Min mormor hade en med små kopparbyttor och kaffepannor som stod och samlade damm. Och nu gör min det med. Men det är som ett litet våningshotell. En salig blandning av gäster. Med utsikt över hela vardagsrummet,,,
- Undra om jag vågar fråga farbrorn om lite mjölk,,,
- Kvack, kvack vilken solig dag!
- Vi står bara här för att se söta ut. Bäää,,,

8 kommentarer:

 1. Furuviksouveniren var ju bara så charmig, tillsammans med katterna som ser så förvånade ut!! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lustigt: jag såg inte kopplingen före utan efter bilden! Kattorna hittade jag i Rastastugan utanför Borlänge,där folk lämnar in och hunden måste ha varit någonstans i Uppland.

   Radera
 2. Å jag gillar de små negrerna på nedersta hyllan!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom i trä eller i keramik?? Båda två är mycket säljbara på Tradera har jag sett. Så hittar jag någon för en billig penning är det bara tacka å bocka.Och plötsligt kan det se ut som man har en liten samling på gång,,, :)

   Radera
 3. Åh en sån hylla skulle man haft! Mycket kul småplock du har också, bra att ha det samlat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom där teakhyllorna måste ha varit en storsäljare så du har nog stor changs att hitta en till hyfsat pris. Och visst är det bra att ha en plats att exponera ens minsta ägodelar :)

   Radera
 4. Jag tror att de här hyllorna var typiska "mormorhyllor", min hade också ett par stycken kommer jag ihåg. jag grämer mig inte så lite idag att de fick gå till tippen!:(

  SvaraRadera
 5. Ja,skulle man kunna gå tillbaks till 70-talet och rädda lite av vad vi hade hemma så hade man nog gjort sina fynd. En sak som jag grämer mig över tex. är en stor golvljusstake från sekelskiftet som var täckt med kreppat papper,,,den hamnade på soptippen efter hennes bortgång. Nu hade jag försökt att fixa nytt pappaer och försökt att rädda så mycket so möjligt till varje pris,,,ibland är mänskligheten för bekväm.

  SvaraRadera