30 mars, 2012

"Den ostrukna sanningen",,,

,,,eller  "VAD TROR NI JAG SKA GÖRA NU?"Det är väl bara att konstatera att mitt motto håller inte. "Jag gillar inte påsk".
Hur dumt låter det? Det är som att säga : "jag gillar inte bananer och nötter" men åt två portioner "Flygande Jacob" här om dan.

Nu ska dukar, vepor och bonader tas fram, så jag plockade ned dem från den övre skåpen. Och här har ni  resultatet att klicka på,,,Och ändå är påsken för mig, en helg som är snabbt över: Några påskkärringar som ringer på dörren. Överkonsumtion av godis. Målade ägg i en skål (på sin höjd). Påskliljor som jag ofta kasserar efter ett tag. Dessutom har jag valt att jobba, av ekonomiskt syfte,,,


JULEN däremot, kan jag ha framme i en och en halv månad. Ryms förvaringsmässigt inte uppe i lägenheten. Spanar efter på Tradera.Och granen är en helig Buddha.


Nä, det här med loppisar kan bli ett gift, men ett angenämt sådant. Så nu stundar nästa vecka, storhelgen med P.


 Strykjärnet är varmt och jag ska välja,,,7 kommentarer:

 1. Shit, du slår mig i antalet påskdukar, trodde jag var värst!
  Klart snyggast i din samling är den orange/bruna vepan med hönan o kycklingen till vänster på första bilden, häng upp den meddetsamma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyder!!
   Haha - den sitter redan uppe så vi har nog samma smak :)Men jag plockande ned en väggprydnad i köket för att ge plats där.För visst ryms det bara några få och det är väl det som är kruxet:att ett mindre intresse men ändå så har en samling vuxit fram! I alla fall en mindre som representerar tre decennium.Och det är ju bara några få som kommer upp och läggs fram,,,
   I dagens läge så är högtiden mindre synlig i textilierna. Man blir som lite mer nostalgisk,,av den äldre sorten.
   Du har åxå en trevlig samling! Vi har väl kanske två gemensamma, som jag såg på din bild?

   Radera
 2. Ååh!Blir nästan lite avis på din fina samling! :-)
  Tycker också den där orange bonaden var superfin även om flera av dom andra inte är mycket sämre...Har ett par tre av dina dukar i min lilla samling och har redan påskpyntat för ett par veckor sen för att det ska kännas lönt....Men visst är det så att dom flesta dukar ligger på hög i skåpet, vare sej det är jul, påsk eller andra.Fast man kan alltid skaffa en till att lägga på hög ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om man skulle samla ihop alla textila skapelser från tex BoWa,Buhler å Ullas och visa upp vilken diger retro-produktion dom står för! Det är bra att deras kreativitet inte faller i glömska.En "hög" tar ju bara ett utrymme :)

   Radera
 3. såå trevligt att se påskdukar när man får upp din bloggsida!!
  Nyss hemkommen från Skåne till ett kyligt hus (14,2 grader)så mellan turerna ner till källaren för påfyllnad i pannan värmer jag mej med de härliga påskdukarna dina. Blev förstås tvungen att kolla in den ståtliga gula tuppen lite extra- jo, den fanns hos mej, dock utan äggrad nertill och i en annan färgkombination- grönt.
  I Skåne har jag inhandlat fyra påskdukar till- man kan ju aldrig få för många och för en liten femma st känns det bra att ta hand om dem.
  Ska bli spännande att titta vidare hos andra med retropåskdukar, men gissar att du som alltid har de läckraste bilderna.
  Kerstiniretron...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack!! Vad bra att du har räddat några påskdukar till eftervärlden!Och värmer mina så blir det nog ordentligt varmt om jag visade mina jultextilier! De har jag betydligt mer av men det får du vänta till nästa jul med :) Och vad roligt då man känner igen saker mellan varandra - blir du inte lite sugen med att ha en egen blogg? Jag tror att du har mycket roligt att visa :)
   En annan sitter ju å försöker att få ihop ett inlägg på nätterna,,Jag är ju lite krånglig av mig och måste sträva efter att utvecklas inom bloggandet,,,

   Radera
 4. funderade lite över att sätta upp spiral under äggkoppshyllan och på den hänga dukar man inte får plats med eller gärna vill titta extra på. Lägger lager på lager av dukar, tex på köksbordet en fyrkantig och ovanpå en avlång så får man ut lite fler dukar. På ställen jag placerar ut saker blir det ofta så att man inte knappt ser duken, så en spiral att hänga på är nog inte så tokigt. Glasmollsdukarna är vackra, vore fint att se mer av än då man plockar genom dukhögen.
  Sugen på egen blogg- jodå, men går nog inte att lära så mycket som behövs till det. Hade min Karin funnits kunde hon haft tålamod med sin mamma och lärt henne.
  Hoppas du inte ändrar utseende på din blogg eller skriver annorlunda- den är helt topp som den är!!
  Kerstiniretron

  SvaraRadera