13 januari, 2012

Let`s String together - ett hörn i lägenheten.


BONFILS-damen som poserar och erbjuder sina frukter till vänster,är ett av det gångna årets fynd.På en antikaffär i närheten hängde hon lite undanstoppad och med onödigt krimskrams runt omkring.Dessa string-dekoration tilltalar mig.Enkelhet som såväl tidstypiskt. En exotisk detalj.Men så hade jag införskaffat mig två till sen tidigare.
Jag saknade utrymme,tyckte jag.Och hon var nog dyr,då hon hade sigill.Såg ingen prislapp Jag tvekade .Frågade lite slött om priset,,,och ägaren sa:30kr!
Va?? JOO!! :)  Så lär er, fråga kostar ju inte!!
. Så nu står hon upplyst bakom min GOLVLAMPA med plastband,,,

,,,där string-känslan går igen. Som en karamell i sin egen vrå,står den.Och jag är så nöjd.Jag minns att jag riktigt fönster-shoppade före inköpet.Otåligt tryckte jag  näsan mot rutan in i en affär bra länge då den hade så oregelbundna öppettider.Som inte gick ihop med mina tider,,Hemskt förargligt. Jag visste ju att det var DEN jag ville ha.Men en dag så fanns ÖPPET-skylten på dörren.Och jag kom ut efter ett tag och en lampa rikare.Jag har naturligtvis inredning av nyare mått.åxå. SPEGELN är från Ikea men känns som rätt där.Lite mosaik-känsla. Och som ni ser,så speglar den mer av
50/60-tals "exotismen" :) Men det kommer att bli ett eget kapitel,,

KLOCKAN är ett loppisköp från Söder.Kienzle är tillverkaren och den funkar förträffligt.Och så till,,,

 ,,,denna FLADDERMUS-fåtölj.Helt omöjlig att sitta i! Men så långt tänkte jag inte när jag stog och fingrade på den i skytfönstet till en av mina favorit-antik-affärer i Boden.Galon-röd och grann.Men att sitta i,,nääh. Det får däremot några äldre nallar å kramdjur.
Lite ruggslitna och välanvända men ack så charmiga, håller de varann sällskap och blickar ut över vardagsrummet.NALLEN i fronten fann jag i en smutsig loppis-källare bland diverse bråte och något sa mig att han behövde ett bättre ställe att få se.Och sen några goda vänner :) Och nått mjukare att sitta på så där hamnade mina BIL-PLÄDAR.Då kom de till slut till användning!Ja,lite stickiga å tunga är de nog men färgerna och mönsterna är ju som pricken över i:et.

9 kommentarer:

 1. Så hittade jag då igen dig!!! Gu´, så måmga fina prylar... Julservisen,golvlampan för att inte tala om kyrkan! Helt ljuvelig! Vi verkar ha en hel del gemensamma samlarprylar tex. kottetomtar,piprensartomtar reklamprylar (klockan var ju bara så.)mm.
  Jättekul att du börjar om med bloggandet. Jag följer dig med intresse..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Khina!!
   Ja, att vi hade gemensamma nämnare-ja,det har jag nog sett i din blogg! Och eftersom du är först av att följa mig så tillägnar jag lite grand mitt nästa inslag till dig (fast det blev av lite av slump, måste jag tillägga,,så här efteråt :) )
   Ja, läs/se så förstår du *ler*

   Radera
 2. Vilken trevlig blogg du har !
  Fina bilder och kul text om en massa roliga prylar.Tur för oss andra att du blev loppis-frälst:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att vara loppisfrälst måste ju vara ett kall från ovan,,lite dyrt bara ibland! *ler*
   Skämt å sido: tack för dom trevliga orden - hoppas att du tittar in fler gånger! :)

   Radera
 3. Härlig sida, mycket ögongodis. Hoppas du bjuder på fler bilder från dina 73 kvadrat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ann-Charlotte!
   Kul!

   Jag är nog en ganska färgstark person fast än jag känner mig ibland ganska anonym å grå!! Haha
   Och visst kommer det mer bilder!!
   Jag vill dock inte göra det så komplicerat för jag är absolut ingen fakta-guru som känner till olika märken signaturer å design.Och gör research.
   Nej ,det får bli som det blir.
   Man kan ju skriva om så mycket ändå! :)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Fina prylar, särskilt lampan med flera skärmar!!

  SvaraRadera
 6. Hej Gila!

  Vad kul att du kikade in!
  Ja, det har blivit lite smått å gott men jag kan väl säga att min ekonomi tillåter inga dyra klassiker och kända designer - jag kan finna glädje i det mesta eller att ha ett trevligt minne i relation. Och lampan ja,,,karamellen. Så glad att inte plastskärmarna har tagit stryk av för varma glödlampor.Nu är det lågenergi som gäller där !
  Mvh

  SvaraRadera