03 december, 2012

Sena förberedelser - sista minuten.

"Midnatt råder - tyst det är i huset".

Endast jag är vaken, tror jag.
Hade en stor förhoppning att få lite advent efter min norrlands-tripp men vad jag bedrog mig. För den tilltänkta dagen var just söndagen. Enda tillfället för i morgon,,,hjälp, jag menar om 3 timmar ska jag stå färdig för att få skjuts  och sen bär det iväg på Ålands-kryssning. Med jobbet.
Den där tillgängliga dagen krympte dessutom ihop efter att jag hade blivit bjuden på en advents-middag. Timmarna rinner i väg när man har trevligt!

Jag ilade ned i källaren sent på kvällen men konstaterade fort att alla mina julsaker hade hamnat LÄNGST in i förrådet när jag rensade där sist och  plötsligt fanns det ingen tid och tålamod.
Kom på däremot, att jag hade två lådor liggandes i lägenheten, sen i fjol med julpynt. Inköpta på loppisar under årets lopp. Sedan ovanför städskåpet hade jag ju tomtar. Kanske något mer?
Kanske, ja kanske , fanns det något så att det kunde lysa i fönstren?
Åtminstone.,,,
Jag hade tur.
Så nu väntar källar-ödet tills jag kommer hem igen,,, flyr lite ifrån röran,,,


I somras så hittade jag en annorlunda adventsstjärna. Att det är string-känsla märker man knappt - det är  glasskivan som lyser upp vintermörkret.

En stjärna i plåt är stor portion nostalgi för mig. En sådan skaffade jag mig i fjol och hade min mormors stjärna i åtanke. Till höger är det faktiskt en broderad bonad som jag ska testa om det funkar. Den har nämligen ersatt en gardinlängd för granen tar upp den andra sidan, vid fönstret. Lite jutevävs-aktigt men passar ihop med min äldre stil i sovrummet. Dala-känsla i kubik.
När jag hälsade på hos morsan och skulle ta avsked hade hon rotat uppe på vinds-förådet och kom ned med en ärvd julduk från 50-talet.. Min mormor var väl inte världens duktigaste på att brodera men det är väl känslan att ha något som har börjat med att gå i arv,,,
Förra veckan så fick jag en present av en vän. 40 kr hade speldosan kostat på bords-marknaden. Jag har faktiskt en liknande men denne är i bättre skick. Överdelen till lådan, längst till höger.
Änglarna snurrar under "stilla natt"- en stilla dans kring den glittrande julgranen.
Tomten har nog bättre koll på tiden. Han ser nog lite oroad över mina natt-vanor?

Trott eller ej - det ser ut att bli ett kort inlägg, denna gång, Nu ser jag i kors så fort jag slutar koncentrera mig!
Dax att krypa i säng då,,,zzz.

Tillägg: tog mig några minuter på morgonen för att läsa igenom allt konstigt jag hade skrivit. Redigering behövdes. Så går det med för lite sömn,,,

10 kommentarer:

 1. Ja men dina inlägg brukar ju komma mitt i natten :)
  Tyckler verkligen att du har många väldigt fina saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lybtar!
   Ja, jag måste nog sluta beklaga mig utan bara konstatera fakta att jag lätt bränner ljuset i båda ändarna! Hopppas att jag får iallafall tid och möjkighet att visa upp mer av mitt hem, iallafall jul,,, :)

   Radera
 2. Tycker att du lyckades bra, tiden till trots.... Mycket udda "string-stjärna". Har aldrig sett en liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu undrar jag när jag ska igentligen hinna med att fixa jul. Åt helgen får jag besök från Stängnäs och jag önskade hjälp med att klä granen. Undrar om det ingår att bära lådor från källaren åxå? Jag jobbar rätt så mycket,,,,
   Stjärnan är,,ja, speciell. Jag har några i lager men nu tycker jag att den duger gott :)

   Radera
 3. Julduken med kandelabertomtarna var ju jättecharmig!

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, mycket tycker jag om just för charmen. Sen är väl det inte alla som upptäcker den :) Mormors alster kan se rätt lustiga ut. Hon la till och drog bort,,,inte alltid den bäst passade färgen heller. Men det jag har efter henne vårdar jag ömt...
   Ha det så gott i Umeå!
   Go jul!

   Radera
 4. Det ska till en riktigt fantast för att kunna julpynta sådär mycket bara med det man köpt på sej under året och dessutom mitt i natten när man snart ska upp och iväg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck...ja, det är nog mitt dilemma. Det var lättare förr. Nu är jag bortrest eller så är jag på jobbet och dagarna går så fort,,,Jag som tog fasta att ha full jul till första advent. Det är inte lätt att vara julfantast.Man ska plocka bort halva inredningen och stoppa ned den samma kartonger som man kommer upp med,,,kaos råder då.
   Men det ska inte hindra lite mer julinlägg,,, ;)

   Radera
 5. Ojojoj, du hade mycket fint som låg på lut i lägenheten!! Ska verkligen bli spännande att se hur du fått till det när du packat upp allt julpynt i källaren med! Och duken din mormor broderat var superfin, älskar den lilla katten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan gissa vad jag ska göra i helgen,,,och jag som får besök å allt! Inte bästa planeringen för RETROknoppen,,,hmmm. Salig röra!

   På söndag siktar vi oss in på julmarknaden vid Falu gruva. Om vädrets makter följer oss väl kommer det bli en jättefin julupplevelse,,, På några år har denna marknad blivit en klassiker med många besökare. Och det går att hitta mera juldetaljer då ;)
   Och du, mormor skulle ha fått höra din duk-kommentar: då hade hon blivit glad :)

   Radera